Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: 10χρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό από πισίνα

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: 10χρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό από πισίνα

Εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Τραγωδία σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη το απόγευμα της Κυριακής, καθώς ένα 10χρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό από πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στην Λεωφόρο Ποσειδώνος. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με πνιγμό παιδιού μέσα σε 24 ώρες, μετά και τον πνιγμό του 6χρονου στο Καβούρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA στις 18:12 της Κυριακής το ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για ένα 10χρονο κορίτσι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Μέσα σε 10 λεπτά έφτασαν στο σημείο στη Νέα Μάκρη δύο μηχανές.

Εκεί οι διασώστες βρήκαν ένα γιατρό που προσπαθούσε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στο παιδάκι και να του κάνει ΚΑΡΠΑ για να το επαναφέρει στη ζωή.

Στο σημείο έφθασε και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το παιδάκι στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, χωρίς ωστόσο η 10χρονη να έχει τις αισθήσεις της.

Εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Πνιγμός 6χρονου στο Καβούρι

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί μια ακόμα τραγωδία με θύμα ένα 6χρονο αγοράκι στην παραλία «Μεγάλο Καβούρι». Ο 6χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα.

Το ανήλικο αγόρι, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού διενεργείται προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Γιατροί που βρίσκονταν στην παραλία προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή

«Κλήθηκε ο ναυαγοσώστης που είναι στην απογευματινή βάρδια για ένα παιδί που βρισκόταν περίπου 30 μέτρα από τον ναυαγοσωστικό πύργο. Αμέσως έσπευσε, ανέσυρε το παιδί, αναίσθητο. Ξεκίνησε ό,τι ορίζει το πρωτόκολλο, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τοποθετήθηκε και ο απινιδωτής, ο οποίος έδειξε ασυστολία καρδιάς. Δυστυχώς το παιδί ήταν νεκρό. Παρόλα αυτά συνέχισε την ΚΑΡΠΑ» περιέγραψε ένας από τους ναυαγοσώστες.

Μάλιστα, στην παραλία έκαναν μπάνιο και τρεις γιατροί, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί, χωρίς δυστυχώς να καταφέρνουν να βοηθήσουν.

Πώς συνέβη η τραγωδία στο Μεγάλο Καβούρι

Όλα συνέβησαν γύρω στις 18:00 το απόγευμα. Αμέσως ο ναυαγοσώστης μόλις ειδοποιήθηκε ότι υπήρχε παιδί αναίσθητο στη θάλασσα, έσπευσε κοντά του και αμέσως άρχισε τρεις κύκλους Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη συνέδραμαν δύο γιατροί και μια νοσοκόμα που βρίσκονταν στην παραλία. Τοποθετήθηκε απινιδωτής στο παιδί και έδειξε καρδιακή ασυστολία.

Το 166 του ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση στις 18:01 για περιστατικό από την περιοχή του Καβουρίου (Μεγ. Καβούρι-τρύπια βάρκα).  Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε 8 λεπτά από την κλήση στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι έφτασαν ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Άμεσα αποφασίστηκε η διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 16 λεπτά με τους διασώστες να προσπαθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διακομιδής να επαναφέρουν το παιδί πραγματοποιώντας συνεχώς ΚΑΡΠΑ. Δυστυχώς, όμως, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024