Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο αγώνας δρόμου οδηγού ταξί να μεταφέρει σε χρόνο-ρεκόρ στο Ωνάσειο τουρίστα με καρδιακό επεισόδιο - Βίντεο ντοκουμέντο

Ο αγώνας δρόμου οδηγού ταξί να μεταφέρει σε χρόνο-ρεκόρ στο Ωνάσειο τουρίστα με καρδιακό επεισόδιο – Βίντεο ντοκουμέντο

Διένυσε 18 χιλιόμετρα σε οκτώ λεπτά!

Τον αγώνα δρόμου που έκανε ένας οδηγός ταξί προκείμενου να σώσει έναν τουρίστα που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο έχοντας πρόβλημα στον βηματοδότη και χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια κατέγραψε βίντεο ντοκουμέντο.

Ο τουρίστας ήταν εκείνη την ώρα στην παραλιακή και ζήτησε μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του από τον οδηγό ταξί να τον μεταφέρει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Μάλιστα ο οδηγός ταξί ενημέρωσε τις Αρχές, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να του ανοίγουν τον δρόμο προκειμένου να φτάσει όσο γίνεται πιο έγκαιρα στο Ωνάσειο.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Star διακρίνονται οι αγωνιώδεις στιγμές, την ώρα που ο οδηγός ταξί προσπαθεί να μεταφέρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον τουρίστα, ενώ ακούγεται μια γυναικεία φωνή να λέει στον οδηγό «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Μιλώντας στο Star ο οδηγός ταξί, Γιάννης Κώστας δήλωσε: «Με τη βοήθεια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καταφέραμε σε οκτώ λεπτά να είμαστε στο Ωνάσειο και να διανύσουμε μία απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων».

Μάλιστα ο οδηγός ταξί δεν δέχθηκε να πάρει χρήματα. Όταν, δηλαδή, οι συγγενείς του τουρίστα τον ρώτησαν «τι σας οφείλω;», εκείνος τους απάντησε «είναι εντάξει, είναι εντάξει».

«Δεν διανοείται κάνεις να κοιτάξει πόσο γράφει το ταξίμετρο. Κινδύνευε ένας συνάνθρωπός μας και μας είχε ανάγκη. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό», είπε ακόμα ο κ. Κώστας.

Το ζεστό ευχαριστώ της συζύγου και της κόρης του τουρίστα ήταν το καλύτερο ευχαριστώ για τον οδηγό.

«Από τα αρχαία χρόνια οι τουρίστες ήταν ιερά πρόσωπα. Αυτό μας ξεχωρίζει σαν Έλληνες για τη φιλοξενία μας και για το φιλότιμό μας», κατέληξε.






Πώς σώθηκε 4χρονος που κατάπιε δύο σφήκες

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες ένας 4χρονος στη Λευκάδα κινδύνεψε όταν κατάπιε δύο σφήκες που του τσίμπησαν τον λαιμό, πίνοντας μία πορτοκαλάδα στην παραλία του Μικρού Γιαλού.

Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να μεταφερθεί το παιδί στα επείγοντα του νοσοκομείου.

«Το περιπολικό μαζί με τον αστυνομικό υπηρεσίας κατέβηκε κάτω παρέλαβε τους γονείς με το παιδί και για 20 χιλιόμετρα έκαναν αγώνα δρόμου για να το μεταφέρουν», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Star.

«Βέβαια πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γιατί έδωσαν το παιδί μου», είπε η μητέρα ανακουφισμένη μετά την περιπέτεια που έζησε το παιδί της.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024