Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Ο ΟΗΕ δεν έχει επαναλάβει την ανθρωπιστική του βοήθεια μέσω της συνοριακής διάβασης Μπαμπ αλ-Χάουα

Συρία: Ο ΟΗΕ δεν έχει επαναλάβει την ανθρωπιστική του βοήθεια μέσω της συνοριακής διάβασης Μπαμπ αλ-Χάουα

«Δεν υπήρξε διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στο Μπαμπ αλ-Χάουα», δήλωσε ο Στέφαν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο ΟΗΕ δεν έχει επαναλάβει την ανθρωπιστική του βοήθεια προς τη βορειοδυτική Συρία μέσω της συνοριακής διάβασης Μπαμπ αλ-Χάουα, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι εξετάζει πάντα τους «όρους» της εξουσιοδότησης της Δαμασκού για τη χρήση αυτού του περάσματος μετά την εκπνοή της εντολής των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν υπήρξε διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στο Μπαμπ αλ-Χάουα», δήλωσε ο Στέφαν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «Έχουμε διαβουλεύσεις με διάφορους εταίρους. Κοιτάζουμε τους όρους που αναφέρονται στην επιστολή» των συριακών αρχών, πρόσθεσε.

Η Συρία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει για έξι μήνες ο ΟΗΕ να χρησιμοποιεί τη συνοριακή διάβαση Μπαμπ αλ-Χάουα

Η Συρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επιτρέψει για έξι μήνες ο ΟΗΕ να χρησιμοποιεί τη συνοριακή διάβαση Μπαμπ αλ-Χάουα μεταξύ της Τουρκίας και του εδάφους της ώστε να παραδίδεται η ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις περιοχές των ανταρτών στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί συνέχεια της λήξης τη Δευτέρα της εντολής του διασυνοριακού μηχανισμού του ΟΗΕ που επιτρέπει από το 2014 τη μεταφορά αυτής της βοήθειας στις περιοχές των ανταρτών χωρίς την άδεια της Δαμασκού. Η Ρωσία, στενός σύμμαχος της Δαμασκού, άσκησε βέτο την Τρίτη στην πρόταση παράτασης του μηχανισμού για εννέα μήνες.

Η επιστολή των Σύρων διευκρινίζει ότι η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας από το Μπαμπ αλ-Χάουα πρέπει να γίνεται «σε πλήρη συνεργασία και συντονισμό με την κυβέρνηση».

Ζητεί επίσης μια επίβλεψη από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού σταυρού και της αραβικής συριακής Ερυθράς Ημισελήνου και υπογραμμίζει ότι τα Ηνωμένα Έθνη «δεν πρέπει να επικοινωνούν με τις οργανώσεις και τρομοκρατικές ομάδες της βορειοδυτικής Συρίας».

«Αυτά τα πράγματα πρέπει να μελετώνται με προσοχή», σημείωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΗΕ είχε προκαθορίσει τη βοήθεια στη Συρία, σε περίπτωση λήξης της εντολής.

«Οι αρχές που μας οδηγούν στη Συρία και παντού αλλού είναι η δέσμευσή μας να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια με βάση ανθρωπιστικές αρχές της μη ανάμιξης, της αμεροληψίας, κ.α. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024