Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολομβία: Εξιτήριο πήραν τα 4 παιδιά που περιπλανήθηκαν στη ζούγκλα μετά από αεροπορικό δυστύχημα

Κολομβία: Εξιτήριο πήραν τα 4 παιδιά που περιπλανήθηκαν στη ζούγκλα μετά από αεροπορικό δυστύχημα

Τα τέσσερα αδέλφια που περιπλανήθηκαν στη ζούγκλα της Αμαζονίας μετά από αεροπορικό δυστύχημα, βγήκαν από το νοσοκομείο αλλά θα παραμείνουν υπό την προστασία της κοινωνικής πρόνοιας λόγω της «περίπλοκης οικογενειακής κατάστασης».

Τα τέσσερα παιδιά που κατάφεραν να επιζήσουν αβοήθητα επί 40 ημέρες στη ζούγκλα της Αμαζονίας και εντοπίστηκαν από διασώστες στις αρχές Ιουνίου (φωτογραφία, επάνω, από Colombian Military Forces), έλαβαν πλέον εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η κυβέρνηση της Κολομβίας.

Εξοικείωση

Μέλη της φυλής Ουιτότο, τα τέσσερα παιδιά – ηλικίας 1, 4, 9 και 13 ετών – επέζησαν από τη συντριβή του Cessna 206 με το οποίο ταξίδευαν μαζί με τη μητέρα τους και ακόμη ένα συγγενικό πρόσωπο.

Η μητέρα άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, που στοίχισε επίσης τη ζωή στους άλλους δύο ενήλικους επιβαίνοντες (σ.σ. τον πιλότο και έναν επιβάτη).

Η επιβίωση των παιδιών αποδίδεται εν πολλοίς στην εξοικείωση που είχαν με την πυκνή βλάστηση, αλλά και στο θάρρος της 13χρονης που καθοδήγησε τ’ αδέρφια της κατά την περιπλάνησή τους στην κολομβιανή ζούγκλα.

«Εχουν ανακτήσει το επιθυμητό βάρος, πραγματικά είναι πολύ καλά», είπε σε δημοσιογράφους η Αστριντ Κάσερες, διευθύντρια του εθνικού κέντρου κοινωνικής πρόνοιας, συμπληρώνοντας ότι ξεκινά η «δεύτερη φάση» όσον αφορά «τη φροντίδα και την προστασία τους».

«Περίπλοκη» κατάσταση

Τα τέσσερα αδέρφια θα παραμείνουν υπό την προστασία του κέντρου εξαιτίας της «περίπλοκης οικογενειακής κατάστασης», είπε η Κάσερες.

Η οικογένεια της μητέρας και ο πατέρας των δύο μικρότερων παιδιών διεκδικούν την επιμέλεια, αλλά η απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί πριν το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024