Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίαμβος της Βοντρούσοβα στο Wimbledon (2-0)

Θρίαμβος της Βοντρούσοβα στο Wimbledon (2-0)

H Μαρκέτα Βοντρούσοβα είναι η νέα βασίλισσα του Wimbledon , μετά τη νίκη της με 2-0 σετ (6-4, 6-4) επί της Ονς Ζαμπέρ, στον μεγάλο τελικό.

Τι και αν στα μάτια των περισσότερων φάνταζε το αουτσάιντερ, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, κατόρθωσε σε έναν σκληρό τελικό για πολλά νεύρα να επικρατήσει της Ονς Ζαμπέρ με 2-0 σετ (6-4, 6-4), κατέκτησε το Wimbledon και έφτασε στον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας της.

Οι δύο τενίστριες μπήκαν στον τελικό φανερά αγχωμένες και τελικά αυτή που έδειξε τη μεγαλύτερη σταθερότητα ήταν το νούμερο 42 της κατάταξης, που έφτασε και στη νίκη, έναντι της Τυνήσιας, νούμερο 6 της λίστας.

Η Βοντρούσοβα έγινε η πρώτη unseeded πρωταθλήτρια στο Wimbleton και συνολικά η τρίτη Τσέχα που κατακτά το ιστορικό βρετανικό τουρνουά, μετά τις Νοβότνα και Κβίτοβα.

Για την Ζαμπέρ αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε τελικό Wimbleton (πέρυσι είχε ηττηθεί από τη Ριμπάκινα), όμως μετά το τέλος του αγώνα έδωσε υπόσχεση στον κόσμο πως θα τα καταφέρει κάποια μέρα.

Η Ζαμπέρ μπήκε πιο δυνατά και με break από νωρίς βρέθηκε μπροστά με 0-2, πριν κάνει break to break η Βοντρούσοβα και διατηρήσει το σερβίς της για το 2-2.

Νέο break από την Τυνήσια για το 2-4, όμως κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση της Βοντρούσοβα και με 4 συνεχόμενα κερδισμένα games (2 breaks) γύρισε υπέρ της την κατάσταση και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Με δύο breaks ξεκίνησε το δεύτερο σετ, με την Βοντρούσοβα να μην μπορεί να κρατήσει ούτε το δεύτερο service game της και την Ζαμπέρ να ξεφεύγει με 1-3, πριν σπάσει εκ νέου η Τσέχα το σερβίς της αντιπάλου της για το 2-3 και να κρατήσει το δικό της στη συνέχεια για την ισοφάριση.

Ακόμη ένα break για να βρεθεί μπροστά με 5-4 ήταν αυτό που έδωσε ουσιαστικά τη νίκη και το τρόπαιο στο ν.42 της WTA, που απλώς κράτησε το σερβίς της μετά για το τελικό 6-4 και 2-0 στα σετ.

Από τη Δευτέρα 17/7, με την αναθεώρηση της κατάταξης με τη νίκη της η Βοντρούσοβα θα βρεθεί για πρώτη φορά στη δεκάδα της WTA και συγκεκριμένα στο νούμερο 10.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024