Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούχα Μπισάρα: Μήνυση της λιβανέζας ακτιβίστριας κατά των ελληνικών αρχών

Σούχα Μπισάρα: Μήνυση της λιβανέζας ακτιβίστριας κατά των ελληνικών αρχών

Η Μπισάρα, θεωρείται ηρωίδα στον Λίβανο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη κράτηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας από τις ελληνικές αρχές, της Λιβανέζας αγωνίστριας Σούχα Μπισάρα η οποία ταξίδευε μέσω Αθήνας στη Γενεύη.

Οι Αρχές απαγόρευσαν στην Σόχα Μπισάρα, την είσοδο, και εκείνη επέστρεψε χθες Τετάρτη από την Ελλάδα στον Λίβανο και στη συνέχεια στην Ελβετία, όπου έχει την ιθαγένειά της και διαμένει. Η ακτιβίστρια επικοινώνησε με δικηγόρους σε Ελβετία και Ελλάδα και αποφάσισε να υποβάλει μήνυση για να διευκρινίσει το ιστορικό της απόφασης και να ζητήσει την ακύρωσή της, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών του Λίβανου θα ξεκινήσει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, επικαλούμενη της Al-Akhbar.

Η Μπισάρα, θεωρείται ηρωίδα στον Λίβανο, καθώς φυλακίστηκε για 10 χρόνια από 1988 έως το 1998, μετά την απόπειρα δολοφονίας που έκανε κατά του διοικητή του Στρατού του Νοτίου Λιβάνου, που συνεργαζόταν με το Ισραήλ.

Ανακοινώσεις από ΚΚ Λιβάνου και Χεζμπολάζ – Διάβημα από ΚΚΕ

Αμεση ήταν η αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Λιβάνου, που κατήγγειλε τις ενέργειες της Ελλάδας, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Χεζμπολάχ που θεώρησε την κίνηση «απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και αντίθετη με τους ευρωπαϊκούς νόμους (…) και υποταγμένη στην ισραηλινή εχθρική οντότητα». Κάλεσε την κυβέρνηση του Λιβάνου «να εκπληρώσει τα εθνικά και ηθικά της καθήκοντα έναντι της Μπισάρα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και μέτρα σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης έκανε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, για τη σύλληψη της Μπισάρα. «Το ΚΚΕ αντιτίθεται στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια των ελληνικών αρχών και ρωτάει το αρμόδιο υπουργείο για ποιους συγκεκριμένους λόγους κρατήθηκε η Σούχα Μπσάρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και απαγορεύτηκε η είσοδός της στην Ελλάδα; Για ποιους λόγους θεωρείται άτομο επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια;».

Την ενέργεια των ελληνικών αρχών καταδίκασαν η οικογένεια της Μπισάρα και οι κάτοικοι της πόλης Deir Mimas, ο δήμαρχος της Dr George Ndad και ο λαός της πόλης. «Αυτό η ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης με το πρόσχημα ότι η κόρη μας αποτελεί απειλή για την ασφάλεια είναι καταδικαστέα και δεν αντιπροσωπεύει ό,τι είναι γνωστό για την Ελλάδα, μια χώρα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε η οικογένεια της ακτιβίστριας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024