Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το 2ο τρέιλερ του επικού γουέστερν του Σκορσέζε μας αφήνει άφωνους

Το 2ο τρέιλερ του επικού γουέστερν του Σκορσέζε μας αφήνει άφωνους

Στην επερχόμενη ταινία του «Killers of the Flower Moon» ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Λίλι Γκλάντστοουν «αφηγούνται μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί».

Η Paramount και η Apple κυκλοφόρησαν το δεύτερο τρέιλερ για το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε, με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λίλι Γκλάντστοουν, σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς.

Το «Killers of the Flower Moon» σηματοδοτεί την πρώτη αφηγηματική ταινία του Σκορτσέζε μετά την ταινία «Ο Ιρλανδός», του 2019. Η πρωτότυπη ταινία της Apple έχει ορίσει την μαζική κινηματογραφική της κυκλοφορία για τις 20 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα προβάλλεται σε streaming στο Apple TV+.

Photo: YouTube

Γύρω από ένα ειδύλλιο

Το «Killers of the Flower Moon» βασίζεται στο ομώνυμο μη μυθιστόρημα του David Grann, το οποίο διερευνά τις δεκάδες οδυνηρές δολοφονίες των αυτόχθονων Osage στην Οκλαχόμα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920.

Η ταινία του Σκορτσέζε και το βιβλίο του Grann ακολουθούν το ειδύλλιο του Enerest Burkhart (Ντι Κάπριο) και της Mollie Kyle (Γκλάντστουν) και τον τεράστιο πλούτο ενός έθνους ιθαγενών Αμερικανών.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής: «Στο γύρισμα του 20ού αιώνα, το πετρέλαιο έφερε μια περιουσία στο έθνος των Osage, οι οποίοι έγιναν εν μία νυκτί μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο πλούτος αυτών των ιθαγενών Αμερικανών προσέλκυσε αμέσως τους λευκούς παρείσακτους, οι οποίοι χειραγωγούσαν, εκβίαζαν και έκλεβαν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από τους Osage πριν καταφύγουν στη δολοφονία. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία το «Οι δολοφόνοι του λουλουδένιου φεγγαριού» είναι ένα επικό γουέστερν, όπου η αληθινή αγάπη διασταυρώνεται με την ανείπωτη προδοσία».

Photo: YouTube

Αληθινά εγκλήματα

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, όπου ο κριτικός κινηματογράφου του Variety, ο Peter Debruge την χαρακτήρισε στην κριτική του ως «ένα χορταστικό αλλά απαιτητικό έπος αληθινών εγκλημάτων».

Ο ανώτερος συντάκτης βραβείων του Variety, ο Κλέιτον Ντέιβις, πρόσθεσε ότι το «Flower Moon» ήταν αμέσως υποψήφιο για Όσκαρ, ειδικά για την «ασυμβίβαστη απεικόνιση» της Λίλι Γκλάντστοουν.

Δείτε το τρέιλερ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024