Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νέα ταινία για τον Μπομπ Μάρλεϊ αποκαθιστά την αλήθεια

Η νέα ταινία για τον Μπομπ Μάρλεϊ αποκαθιστά την αλήθεια

Ο Ρόμπερτ «Μπομπ» Νέστα Μάρλεϊ παίρνει επιτέλους τη βιογραφική αντιμετώπιση που δόθηκε πρόσφατα στους Έλβις, Φρέντι Μέρκιουρι και Έλτον Τζον.

Η ταινία, «Bob Marley: One Love», αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 12 Ιανουαρίου του 2024. Σε σκηνοθεσία του Reinaldo Marcus Green («Η Μέθοδος των Γουίλιαμς»), η ταινία γυρίστηκε στην Αγγλία και την Τζαμάικα, συμπεριλαμβανομένων χώρων στο Κίνγκστον, όπως το Trench Town, όπου σχηματίστηκαν οι Wailers.

Η βιογραφική ταινία καλύπτει τη ζωή του Μπομπ Μάρλεϊ, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης που έγινε τον Δεκέμβριο του 1976 εναντίον του ίδιου, της Ρίτα Μάρλεϊ και των Wailers στο σπίτι και το στούντιο του Μπομπ.

Photo: Wikimedia Commons

Ποιος υποδύεται τον Μπομπ Μάρλεϊ;

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ, ο οποίος υποδύεται τον κακό Skrull στην τρέχουσα σειρά της Disney+ «Μυστική Εισβολή» (Marvel’s Secret Invasion), στο ρόλο του θρύλου της reggae.

Ο Μπεν-Αντίρ έχει υποδυθεί και στο παρελθόν εμβληματικές φιγούρες, όπως τον Malcolm X στο «One Night in Miami» και τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη μίνι σειρά του Showtime, «The Comey Rule».

Μπομπ και Ρίτα / Photo: Wikimedia Commons

Μια σειρά από Τζαμαϊκανούς ηθοποιούς  

Η Λασάνα Λιντς («The Woman King», «No Time to Die») συμπρωταγωνιστεί στο ρόλο της συζύγου, Ρίτα.

«Το καστ και το συνεργείο, το οποίο περιλαμβάνει πολυάριθμους Τζαμαϊκανούς ηθοποιούς, προσφέρουν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που αποτυπώνει την ουσία του πνεύματος του θρύλου» δήλωσε ο Ζίγκι Μάρλεϊ, γιος του Μπομπ και της Ρίτα Μάρλεϊ και επίσης συμπαραγωγός της ταινίας, σε δηλώσεις του σε δελτίο τύπου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας 

Ο Άστον Μπάρετ Τζούνιορ, ο γιος του μπασίστα των Wailers, τον Άστον –Οικογενειάρχη- Μπάρετ, ο οποίος σταμάτησε να παίζει το 2018, θα υποδυθεί τον πατέρα του στην ταινία και επίσης συνεχίζει την κληρονομιά του πατέρα του, ηγείται και παίζει ντραμς για τους Wailers, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε περιοδεία.

«Τίποτα δεν συμβαίνει πριν την ώρα του και τώρα είναι η ώρα για την ιστορία του πατέρα μας Μπομπ Μάρλεϊ να εκπροσωπηθεί σε μια βιογραφική ταινία που θα βγει στις αίθουσες το 2024», ανέφερε ο Ζίγκι Μάρλεϊ σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο Instagram.

«Έχετε ακούσει τη μουσική και νομίζετε ότι γνωρίζετε τον άνθρωπο, αλλά καταλαβαίνετε πραγματικά τι πέρασε και ποιες στιγμές τον διαμόρφωσαν στο πρόσωπο που έγινε…. Αυτή η ταινία θα σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε για πρώτη φορά πώς ήταν να βρίσκεστε γύρω από τον θρύλο, να δείτε τον πόνο του τις λύπες του τις χαρές του και τη λύτρωσή του».

Photo: Wikimedia Commons

Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 για μια ταινία για τον Μπομπ Μάρλεϊ; 

Το ντοκιμαντέρ «Marley», που κυκλοφόρησε το 2012 (προς ενοικίαση στο Amazon Prime Video, το Apple TV και το Google Play- δωρεάν με διαφημίσεις στο YouTube), καλύπτει τη ζωή του θρύλου της μουσικής και προσφέρει πληροφορίες που εξέπληξαν ακόμη και τα παιδιά του κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ταινίας. Εκτός από αρχειακές συνεντεύξεις βίντεο με τον Μάρλεϊ και νέες συνεντεύξεις με όσους τον γνώριζαν, βλέπετε επίσης σπάνιο υλικό από παραστάσεις.

Όσοι «σκέφτονται τον Μπομπ μόνο ως τον τύπο που καπνίζει γκάντζα, μπορούν να εμβαθύνουν περισσότερο βλέποντας αυτό», δήλωσε τότε ο Ζίγκι Μάρλεϊ για την ταινία, της οποίας ήταν παραγωγός μαζί με τον ιδρυτή της Island Records, Κρις Μπλάκγουελ. «Αυτό είναι το οριστικό πράγμα που θέλω να ξέρουν τα παιδιά μου για τον παππού τους».

*Με στοιχεία από usatoday.com

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024