
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θέλει να ενισχυθούν οι άμυνες στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Προτεραιότητα χαρακτήρισε ο Ζελένσκι την ενίσχυση των αμυντικών θέσεων σε όλους τους τομείς των βορείων συνόρων της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) τόνισε στο βραδινό του διάγγελμα πως θέλει να ενισχυθούν οι άμυνες της χώρας του στα σύνορα με τη Λευκορωσία, στενό σύμμαχο της Ρωσίας, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.
Προτεραιότητα
Ο κ. Ζελένσκι, στο διάγγελμά του από κάστρο στην παλιά πόλη της Λουτσκ – 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα – χαρακτήρισε προτεραιότητα την ενίσχυση των αμυντικών θέσεων σε όλους τους τομείς των βορείων συνόρων της Ουκρανίας.
Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία (και) από το έδαφος της Λευκορωσίας όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Χιλιάδες ρώσοι στρατιωτικοί σταθμεύουν στο λευκορωσικό έδαφος, όπου κάνουν προετοιμασίες για επιχειρήσεις, ενώ ρωσικά μαχητικά και άλλα αεροσκάφη χρησιμοποιούν συχνά λευκορωσικά αεροδρόμια.
Ειδικοί χαρακτηρίζουν απίθανο να επιχειρηθεί νέα ρωσική έφοδος από το έδαφος της Λευκορωσίας, όμως το Κίεβο κάθε άλλα παρά εμπιστεύεται το Μινσκ.
«Επιτυχίες» στα μέτωπα
Στο διάγγελμά του ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους στρατιώτες του για αυτές που χαρακτήρισε επιτυχίες τους στα μέτωπα.
Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαιώνει πως οι δυνάμεις του προελαύνουν στην αντεπίθεση που άρχισε πριν περίπου έναν μήνα με σκοπό την απελευθέρωση εδαφών που έχουν κυριεύσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Η Μόσχα αντιτείνει πως οι ουκρανικές επιθέσεις απωθούνται.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δουδωνής για Λαζαρίδη: Αυτή η κυβέρνηση παρίστανε την κυβέρνηση των αρίστων αλλά είναι των αχρήστων
- Christina O: Πωλείται η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση – «Βουτιά» στην τιμή
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»



