Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παίκτης από το πάνω ράφι

Παίκτης από το πάνω ράφι

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έρχεται να προσφέρει ποιότητα και εμπειρία στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού

Εμπειρία και ποιότητα. Ο Βιθέντε Ιμπόρα δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης. Ο Ισπανός χαφ που αποκτά ο Ολυμπιακός είναι από τους εμβληματικούς ποδοσφαιριστές της Πριμέρα.

Γεννημένoς στη Μονκάδα της Βαλένθια στις 16 Ιανουαρίου 1988 έχει γράψει ιστορία στο ισπανικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Ιμπόρα έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τη σεζόν 2007-08 με τον  προπονητή τον Τζιάνι Ντε Μπιάζι στη Λεβάντε, τον σύλλογο όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Σκόραρε τέσσερα γκολ στους πρώτους 17 αγώνες, αριθμοί που του επέτρεψαν να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Β’ ομάδας πριν προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα.

Στις αρχές του 2008 και λόγω της λεπτής οικονομικής κατάστασης της Levante πολλοί παίκτες αποφάσισαν να φύγουν από τον σύλλογο των Granotas.

Αυτό είχε συνέπεια, αρκετοί παίκτες από τη θυγατρική ομάδα να ανέβουν στην πρώτη ομάδα.

Ένας από αυτούς ήταν ο Iborra, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στους 16 του Copa del Rey του 2007-08 εναντίον της Χετάφε στις 9 Ιανουαρίου 2008, σε έναν αγώνα στον οποίο η Λεβάντε ηττήθηκε με 3-0.

Παρά το γεγονός ότι η θέση του στον αγωνιστικό χώρο είναι στη μεσαία γραμμή, σε εκείνα τα πρώτα παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας έπαιζε σέντερ φορ!

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης σεζόν, έπαιξε συνολικά 16 παιχνίδια στα οποία κατάφερε να πετύχει ένα γκολ, το πρώτο του στην Πριμέρα, κόντρα στην Αλμερία.

Η Λεβάντε με τόσα νέα παιδιά στη σύνθεσή της δεν άντεξε και στο τέλος της χρονιάς υποβιβάστηκε.

Η σεζόν 2008-09 σηματοδότησε την πρώτη του εμφάνιση στη δεύτερη κατηγορία.

Αποτέλεσμα τραυματισμών συμπαικτών του ήταν να έχει αρκετά λεπτά παραπάνω από το αναμενόμενο. Οι εμφανίσεις του τον έκαναν βασικό στη μεσαία γραμμή της Λεβάντε με την οποία πέτυχε άλλα τρία γκολ.

Η ομάδα του αποκλείστηκε από το Copa del Rey στον δεύτερο γύρο κόντρα στην Ερκουλες, τερμάτισε τη σεζόν όγδοη, 17 βαθμούς από την άνοδο.

Το 2009/10, προσφέρθηκε στον παίκτη ανανέωση για τέσσερα χρόνια, πρόταση που αποδέχτηκε.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2010 έγινε διεθνής με τη «φούρια ρόχα» στην Ελπίδων.

Την ίδια σεζόν έγινε βασικό κομμάτι για τον προπονητή Λουίς Γκαρθία Πλάθα και, μαζί του στο γήπεδο, η Λεβάντε πέτυχε την άνοδο στην Πρώτη Κατηγορία.

Το 2012-13 ήρθε η συνάντηση με τον Ολυμπιακό στο Γιουρόπα. Ηταν βασικός στην πρόκριση των Λεβαντίνων με δυο νίκες (3-0, 1-0) επί των Πειραιωτών που είχαν τον Μίτσελ στον πάγκο.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις και η πορεία της Λεβάντε στο Europa League τον οδήγησαν σε μεγάλη μεταγραφή στη Σεβίλλη το 2013.

Συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου 2013 ήρθε σε συμφωνία με τους Ανδαλουσιανούς υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο. Η Σεβίλλη για την απόκτηση του πλήρωσε στη Λεβάντε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Τη σεζόν 2016/17, κάνοντας χατ-τρικ κόντρα στη Θέλτα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της LaLiga που σκόραρε τρία γκολ προερχόμενος από τον πάγκο σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Στη Σεβίλλη έμεινε έως το 2017 παίζοντας σε 173 ματς, ενώ πέτυχε 30 γκολ και μοίρασε 13 ασίστ. Πανηγύρισε τρία σερί Europa League (αυτά του 2014, του 2015 και του 2016) και έγινε θρύλος της ομάδας.

Βράχος στη μεσαία γραμμή προκάλεσε το ενδιαφέρον της μισής Πρέμιερ Λιγκ.  Στις 6 Ιουλίου 2017 επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Λέστερ με τις «αλεπούδες» να πληρώνουν δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ και τον ίδιο να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο.

Στις 19 Ιουλίου 2017 έκανε το ντεμπούτο του με την αγγλική ομάδα σε φιλικό αγώνα εναντίον της Γουέστ Μπρόμ.

Οι μεγάλες μεταγραφές δεν είχαν τελειώσει για τον Ιμπόρα. Η Αγγλία είναι πάντα μια δύσκολη χώρα για όλους. Για τον Ιμπόρα ήταν η ώρα για την επιστροφή στην Ισπανία. Στις 7 Ιανουαρίου 2019, η Βιγιαρεάλ τον έκανε δικό της. Τα πήγαινε περίφημα και με το «κίτρινο υποβρύχιο» μέχρι να του χτυπήσει την πόρτα η ατυχία. Στις 13 Δεκεμβρίου 2020, έπαθε ρήξη στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο του αριστερού γονάτου του σε αγώνα κόντρα στην Μπέτις.

Επανήλθε και έπαιξε και στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2021-22 με τη Βιγιαρεάλ.

Συνολικά με το κίτρινο υποβρύχιο έπαιξε σε 104 ματς, σκόραρε 5 φορές και έδωσε έξι ασίστ.

Με τη Βιγιαρεάλ κατέκτησε για 4η φορά στην καριέρα του το Γιουρόπα Λιγκ

Στις 29 Ιουλίου 2022, εννέα χρόνια μετά την αποχώρησή του, ήταν η ώρα για την επιστροφή του στη Λεβάντε. Ηταν βασικός σε όλη την προσπάθεια των «γκρανότας» για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, που όμως έληξε άδοξα στα μπαράζ κόντρα στην Αλαβές.

Δεν είναι απλά ένας αμυντικός χαφ. Απλά ένας που κόβει. Συμμετέχει στο build up, έχει υψηλό ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων, κλέβει μπάλες και ξέρει εξαιρετικά να παίρνει τις σωστές θέσεις μέσα στο γήπεδο.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για τον τελικό της Super League Κ15.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024