Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς εντάσεις, αλλά με διαφωνίες η Πολιτική Γραμματεία - Ο Στέργιος Καλπάκης εκπρόσωπος Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς εντάσεις, αλλά με διαφωνίες η Πολιτική Γραμματεία – Ο Στέργιος Καλπάκης εκπρόσωπος Τύπου

Το ζήτημα των διαδικασιών εκλογής προέδρου αφορά η μεγαλύτερη και ουσιαστική διαφωνία εντός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Νέα συνεδρίαση της ΠΓ την Πέμπτη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ολοκληρώθηκε μετά από περισσότερες από πέντε ώρες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία «κλείδωσε» ο Στέργιος Καλπάκης ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, στην θέση της Πόπης Τσαπανίδου.

Ωστόσο, ο κος Καλπάκης, νέο άτομο κοινής αποδοχής, θα παραμείνει μόνο ως μεταβατικός εκπρόσωπος Τύπου, μέχρι την εκλογή νέου ή νέας προέδρου του κόμματος.

Ακριβώς το ζήτημα των διαδικασιών εκλογής προέδρου αφορά η μεγαλύτερη και ουσιαστική διαφωνία εντός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ισχυρή πλειοψηφία ζητά εκλογή προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου, με τη δυνατότητα επαναληπτικών εκλογών -εάν χρειαστεί- στις 10 του ίδιου μήνα. «Δεν μπορούμε να πάμε στην ΔΕΘ χωρίς πρόεδρο», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές.

Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε στην προηγούμενη Πολιτική Γραμματεία, ενώ μειοψήφησε η πρόταση Σπίρτζη για εκλογές μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην ίδια γραμμή με τον Χρήστο Σπίρτζη κινείται και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ζήτησε σήμερα να επαναψηφιστεί -ουσιαστικά να αναιρεθεί- η προηγούμενη απόφαση της ΠΓ, κάτι που, όμως, δεν έγινε δεκτό.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του Παύλου Πολάκη δεν τέθηκε ζήτημα δικής του υποψηφιότητας.

Στην Κεντρική Επιτροπή η πρόταση αναβολής

Αναβολή των διαδικασιών για εκλογή προέδρου ζητά και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος έχει εμφανιστεί δυναμικά στο εσωκομματικό προσκήνιο. Τόσο ο Παύλος Πολάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας θα καταθέσουν προς ψήφιση την πρόταση παράτασης της διαδικασίας εκλογής προέδρου στην επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά που πλειοψήφησε στην Πολιτική Γραμματεία, λένε ότι είναι «επικοινωνιακά καταστροφικό» να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καιρό χωρίς πρόεδρο, ενώ η μειοψηφούσα αντίληψη θέλει να ρίξει το βάρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις οποίες η συζήτηση άνοιξε σήμερα και θα συνεχιστεί την Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί για αυτόν τον λόγο νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνος για το σχεδιασμό των αυτοδιοικητικών ήταν ο κ. Σπίρτζης.

Ανακοινώνονται τα ονόματα των υποψήφιων προέδρων

Μέχρι στιγμής, τα ονόματα που θεωρούνται πιθανότερα για την υποψηφιότητα για την θέση του ή της προέδρου είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο Παύλος Πολάκης έχει συχνά αναφερθεί στην επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα, επίσης.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα, αν όχι όλα, τα ονόματα των υποψηφίων.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024