Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τhreads: O ανταγωνιστής του Twitter είναι πιο δημοφιλής και από το ChatGPT

Τhreads: O ανταγωνιστής του Twitter είναι πιο δημοφιλής και από το ChatGPT

Έσπασε το ρεκόρ της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εφαρμογής

Ξεπ’ερασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες σε λιγότερο από 5 ημέρες λειτουργίας το Threads, αποτελώντας με διαφορά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών.

Ο ιστότοπος έφτασε τον αριθμό αυτό νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σηματοδοτώντας ένα ακόμα ρεκόρ για τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η προηγούμενη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή ήταν το ChatGPT της OpenAI, όταν χρειάστηκε δύο μήνες για να φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Το Threads, το οποίο κυκλοφόρησε αργά την Τετάρτη, χρειάστηκε μόνο λίγες ημέρες για να φτάσει τον ίδιο αριθμό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ δημοσίευσε μια σειρά από ενημερώσεις κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, λέγοντας ότι «η ανάπτυξη ήταν πολύ πέρα από τις προσδοκίες μας. Έφτασε τα δύο εκατομμύρια σε δύο ώρες και τα δέκα εκατομμύρια σε επτά ώρες», είχε πει.

Το Twitter είχε 229 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με μια ανακοίνωση λιγούς μήνες πριν την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ.

Δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην ΕΕ

Eν τω μεταξύ, μέχρι στιγμής οι Ευρωπαίοι (εξαιρούνται οι Βρετανοί) δεν μπορούν να κατεβάσουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Η Meta καθυστερεί να λανσάρει την πλατφόρμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση «λόγω της επερχόμενης κανονιστικής αβεβαιότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Politico, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ματ Πόλαρντ.

Κι όπως σημειώνει το Politico, πίσω από την απόφαση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού κρύβεται ο φόβος για τους τεχνολογικούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης — και συγκεκριμένα ο νέος κανονισμός για τον ψηφιακό ανταγωνισμό που ονομάζεται νόμος για τις ψηφιακές αγορές ( DMA ).

Η συγκεκριμένος νόμος έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει τη Big Tech να συσσωρεύει δεδομένα, χρήστες και υπηρεσίες, να υπερισχύει των ανταγωνιστών και να αποκτά τεράστιο μέγεθος.

Καθυστερήσεις

Η αναβολή της κυκλοφορίας του Threads στην Ευρώπη είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα εταιρειών τεχνολογίας που καθυστερούν να λανσάρουν υπηρεσίες στην ευρωπαϊκή αγορά για να αποφύγουν τους ρυθμιστικούς πονοκεφάλους.

Μόλις πριν από ένα μήνα, η Google ανέβαλε την κυκλοφορία του chatbot τεχνητής νοημοσύνης Bard μετά από συνομιλίες με τη ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Ιρλανδίας.

Στην Ιταλία, η OpenAI, η οποία δημιούργησε το ChatGPT, βίωσε τους περιορισμούς της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όταν η υπηρεσία της αποκλείστηκε προσωρινά τον Μάρτιο από τη ρυθμιστική αρχή απορρήτου της χώρας για εικαζόμενες παραβιάσεις απορρήτου.

Πηγή: OT.gr

inSports

«Μπαρτζώκα, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» (vid)

Φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν τον Γιώργο Μπαρτζώκα για να φωνάξουν το όνομα του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024