Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μηχανάκι στη Λάρισα: Είχε δοθεί σε ανακύκλωση, είχε πινακίδα κλεμμένου οχήματος και οδηγό χωρίς δίπλωμα

Μηχανάκι στη Λάρισα: Είχε δοθεί σε ανακύκλωση, είχε πινακίδα κλεμμένου οχήματος και οδηγό χωρίς δίπλωμα

Πόσες παραβάσεις χωρούν σε έναν έλεγχο; Η τροχαία Λάρισας ανακάλυψε μια «περίεργη» υπόθεση

Ένας τροχαίος έλεγχος στη Λάρισα αποκάλυψε σωρεία παραβάσεων με πιθανές ποινικές διαστάσεις, καθώς η δικογραφία που σχηματίστηκε βρίσκεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Όλα ξεκίνησαν με έλεγχο της τροχαίας σε έναν 46χρονο στη Λάρισα τον Οκτώβριο του 2022 που βρέθηκε να οδηγεί «παπάκι» χωρίς άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα και ασφαλιστική κάλυψη. Ωστόσο αυτό που δημιούργησε ερωτήματα είναι το γεγονός ότι το εν λόγω όχημα είχε παραδοθεί για ανακύκλωση, και έφερε πινακίδες άλλου – κλεμμένου – οχήματος, το οποίο είχε κλαπεί πριν από 26 χρόνια στον Κολωνό Αττικής, ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε μεταγενέστερα στη Λαμία.

Το ιστορικό

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία, το μηχανάκι που οδηγούσε ο 46χρονος είχε παραδοθεί για ανακύκλωση στις 12 Νοεμβρίου 2019 – με τον τότε ιδιοκτήτη του να διαθέτει τα παραστατικά της απόσυρσης – με αποτέλεσμα αυτό να έχει διαγραφεί οριστικά από τα σχετικά αρχεία.

Όσον αφορά την πινακίδα ανήκε σε μηχανάκι που είχε κλαπεί στις 12 Νοεμβρίου 1997 στην Αθήνα, όπως δηλώθηκε από τον ιδιοκτήτη του στις αστυνομικές αρχές. Το ίδιο έτος μάλιστα ο ιδιοκτήτης της μηχανής ενημερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ ότι το όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Λαμίας. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, το πιθανότερο είναι το κλεμμένο μηχανάκι να μην παραδόθηκε μετά το τροχαίο στον ιδιοκτήτη του.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι δεν έχει εξακριβωθεί ότι πρόκειται για την ίδια πινακίδα που έφερε το μηχανάκι του 46χρονου, ωστόσο φέρει σχεδόν όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο τεχνικές προδιαγραφές.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024