Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, τα οποία έχουν ορίζοντα τετραετίας. Στα μέτρα της επόμενης τετραετίας προβλέπεται αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000€ για οικογένειες με παιδιά για 700.000 φορολογούμενους, με όφελος 90€ για οικογένεια με ένα παιδί, όφελος 220 ευρώ με δύο ή περισσότερα παιδιά.
Ακόμη, έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ασφαλισμένα σπίτια έναντι φυσικών καταστροφών, ενώ οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ απαλλάσσονται μόνιμα από φαρμακευτικές δαπάνες. Προβλέπεται σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο θα μειωθεί κατά 20% το 2024, κατά 30% το 2025 και 50% το 2026, ενώ από την 01/01/2025 θα εφαρμοστεί η μείωση τεκμηρίων κατά 30%.
Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.