Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν η ακρίβεια

Φάμελλος: Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν η ακρίβεια

Πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στα πλαίσια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων

Την καταψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις μάς είπε δύο πράγματα: ότι τα έκανε όλα τέλεια την περίοδο 2019-2023 και ότι αντιμετώπισε πολλές εξωγενείς κρίσεις νικηφόρα και ότι τώρα ετοιμάζει το 4ο κύμα του εκσυγχρονισμού» σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι μπορεί οι εκλογές να ήταν νικηφόρες για τη Νέα Δημοκρατία, όμως «αυτό ουδόλως σημαίνει ότι ήταν νικηφόρα η τετραετία για την κοινωνική πλειοψηφία».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η διαχείρηση της πανδημίας δεν ήταν νικηφόρα για την κυβέρνηση, καθώς η χώρα σημείωσε ρεκόρ στους νεκρούς αναφορικά με τον πληθυσμό της, ενώ την ώρα που υπήρχαν χρήματα για να δαπανηθούν, το ΕΣΥ δεν είχε στελέχη να καλύψει τις ανάγκες του.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας όταν είχαμε πάνω από 37.000 θύματα, στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, με την Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό στις 27.000! Σχεδόν 40% περισσότερες απώλειες! Αυτή είναι πράγματι αριστεία!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για την πολύ κακή κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Στο ΕΚΑΒ έχουμε τραγικά περιστατικά» σημείωσε ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας πως για τις στρεβλώσεις είναι υπεύθυνοι υπουργοί της ΝΔ.  «Η ΝΔ δεν κυβερνούσε το 2012-2015 όταν ο κ. Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας έλεγε ότι δεν θέλει η τρόικα να του πάρει τη δόξα για τις απολύσεις των γιατρών;» αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας που υπάρχει στη χώρα. «Η Ελλάδα κατέγραψε την πρώτη θέση στην ακρίβεια το ρεύμα μέσα στο 2022» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, συμπληρώνοντας ότι στην ομιλία του πρωθυπουργού δεν υπήρξε καμία αναφορά στους νέους στην ομιλία σας, εκτός μόνο από το Youth Pass.

«Τα νοικοκυριά υποφέρουν από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα. Για 15 συνεχόμενους μήνες. Πληθωρισμός απληστίας από τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν η ακρίβεια. Αν ήταν τόσο καλός ο κ. Μητσοτάκης στην οικονομία δεν θα έπρεπε να κάνει και κάτι για τα δάνεια του κόμματός σας; Ο ΣΥΡΙΖΑ μηδένισε τα δικά του χρέη» ανέφερε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το ακαταδίωκτο για «δάνεια με αέρα», ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρύθμιση για τα τραπεζικά στελέχη. «Εμείς θα την ψηφίσουμε. Θα την φέρετε;» τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το βήμα της Βουλής.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024