Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης: Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης: Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ο Παύλος Πολάκης μίλησε για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, αλλά αναφέρθηκε και στην κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ

«Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προγραμματική και οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελέσει σύντομα την εναλλακτική επιλογή στην Νέα Δημοκρατία που αποφάσισε ο λαός να μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια». Αυτό ανέφερε, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο βουλευτής Χανίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλος Πολάκης.

Η κατάσταση του ΕΚΑΒ επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ

Μιλώντας για το ΕΚΑΒ, είπε ότι όταν το παραλάβαμε το 2015, εντός μνημονίων, είχε 3.950 εργαζομένους και 650 παλιά ασθενοφόρα, Όταν το παραδώσαμε το 2019, είχε 4.230 εργαζομένους, και είχαμε αντικαταστήσει 327 ασθενοφόρα. Σημείωσε μάλιστα ότι, στα τέσσερα χρόνια της, η ΝΔ αντικατέστησε μόνο τα 60 από τα 128 ασθενοφόρα, που είχαμε προγραμματίσει εμείς, με τους δύο διαγωνισμούς στις περιφέρειες της Κεντρικής Ελλάδος και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα για την Αθήνα, είπε ότι όταν παραδώσαμε τον Ιούλιο του 2019 το ΕΚΑΒ, στην Αθήνα, -γι’ αυτό έγινε αυτό που έγινε στην Νέα Μάκρη και στο Περιστέρι- κυκλοφορούσαν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια 65 ασθενοφόρα επειγόντων, 9 μονάδες και 10 ασθενοφόρα χρονίων περιστατικών (σύνολο 84). Το βράδυ κυκλοφορούσαν 37 με 40, μέσα στα οποία ήταν 5 με 6 μονάδες. Πόσα έφτασαν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα επί ΝΔ;

Δυστυχώς μόνο 52, δηλαδή 42 ασθενοφόρα επειγόντων, 6 μονάδες, και 4 χρονίων περιστατικών σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Και το βράδυ, περίπου τα ίδια με εμάς δηλαδή 35 με 37. «Αυτός είναι ο λόγος, και αντίστοιχα συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα, που τον τελευταίο μήνα έχουμε 7 περιστατικά θανάτων αναμένοντας το ΕΚΑΒ» είπε ο κ. Πολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024