Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρο ο 76χρονος ιδιοκτήτης του ζώου

Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Ελεύθερος υπό όρο ο 76χρονος ιδιοκτήτης του ζώου

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ξεσπούν

Ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε έπειτα από την απολογία του ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που ξεψύχησε στο κέντρο της Κέρκυρας ενώ μετέφερε τουρίστες με άμαξα.

Ο άντρας κατηγορείται για την κακοποίηση ζώου εργασίας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η υπόθεση οδηγείται πλέον στο στάδιο της κύριας ανάκρισης με την κατηγορία ότι το άλογο εργαζόταν ενώ είχε χρόνια πάθηση, πνευμονικό εμφύσημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει το επόμενο διάστημα από το δικαστικό συμβούλιο την πλήρη απαλλαγή του και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Ξεσπούν οι φιλοζωικές

Την οργή  φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η τραγική είδηση, με τους εκπροσώπους να δηλώνουν πως  έχουν υπάρξει κι άλλες περιπτώσεις με άλογα που κυκλοφορούσαν σέρνοντας άμαξες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες έχουν καταγγελθεί αλλά κανένας αρμόδιος δεν επέδειξε ενδιαφέρον.

«Για το συγκεκριμένο θέμα με τις άμαξες έχουμε πάει πάρα πολλές φορές στην αστυνομία. Φτάσαμε στα άκρα και στον θάνατο ενός ζώου για να μας ακούσει επιτέλους ο κόσμος, γιατί φωνάζουμε χρόνια για τις άμαξες», δήλωσε μιλώντας στο OPEN η πρόεδρος σε φιλοζωικές οργανώσεις Κέρκυρας, Στάμη Τζώρα.

Η κα Τζώρα πρόσθεσε επίσης: «Είχαμε πάρα πολλές φορές περιστατικά, όπου στις 3-4 το μεσημέρι με 40 βαθμούς να κυκλοφορεί άμαξα στο κέντρο της πόλης, πηγαίναμε συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε τις απάνθρωπες συνθήκες. Παραβίαζαν το ωράριο και δεν του έριχναν πρόστιμα».

«Μας έχει λυπήσει πάρα πολύ το γεγονός αυτό στο νησί. Δεν θέλουμε αυτόν τον τουρισμό στο νησί. Δεν θέλουμε να βγαίνει χρήμα εις βάρος ζώων», συμπλήρωσε.

Ζητούν δεύτερη νεκροψία

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών ζητούν τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο άλογο, από δικό τους κτηνίατρο, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης, που έδειξαν ότι δεν υπήρξε ίχνος κακοποίησης στο ζώο.

Οι ίδιες οργανώσεις κάνουν λόγο για «κουκούλωμα» των πραγματικών αιτιών της νεκροψίας, υποστηρίζοντας ότι το άλογο ήταν εξασθενημένο από ασθένεια και δεν άντεξε το βάρος της γεμάτης από κόσμο άμαξας και την ακραία θερμοκρασία.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης, Νατάσα Μπομπολάκη, δήλωσε στο Τhesstoday.gr ότι «το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο».

Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024