Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Δεύτερη νεκροψία ζητούν οι φιλόζωοι – «Η καταπόνηση στον ήλιο το έστειλε στο θάνατό»

Νεκρό άλογο στην Κέρκυρα: Δεύτερη νεκροψία ζητούν οι φιλόζωοι – «Η καταπόνηση στον ήλιο το έστειλε στο θάνατό»

Φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για «κουκούλωμα»

Τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας με δικό τους κτηνίατρο στο άλογο που ξεψύχησε στην Κέρκυρα ζητούν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης, που έδειξαν ότι δεν υπήρξε ίχνος κακοποίησης στο ζώο.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τον θάνατο αλόγου που απεβίωσε μετά από περιήγηση τουριστών, στους 38 βαθμούς, φιλοζωικές οργανώσεις κάνουν λόγο για “κουκούλωμα” των πραγματικών αιτιών της νεκροψίας, υποστηρίζοντας ότι το άλογο ήταν εξασθενημένο από ασθένεια και δεν άντεξε το βάρος της γεμάτης από κόσμο άμαξας και την ακραία θερμοκρασία.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης Νατάσα Μπομπολάκη δηλώνει στο Τhesstoday.gr ότι “το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του”. Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.

SOS για τα άλογα στο λιμάνι Χανίων

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Οργάνωση απευθύνει κάλεσμα σε μαζική αυτοκινητοπομπή αύριο στα Χανιά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα άλογα που πραγματοποιούν περιηγήσεις στο λιμάνι Χανίων, ενώ καλεί κάθε νησί όπου τα άλογα χρησιμοποιούνται για τουριστικές βόλτες, να προχωρήσουν σε ανάλογες διαμαρτυρίες.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024