Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα: «Ένιωσε κίνδυνο για τη ζωή του» - Τι δήλωσε ο δικηγόρος του ποδηλάτη μετά το βίντεο της ντροπής

Θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα: «Ένιωσε κίνδυνο για τη ζωή του» – Τι δήλωσε ο δικηγόρος του ποδηλάτη μετά το βίντεο της ντροπής

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση με τον τραγικό θάνατο του αλόγου που κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας.

Σάλος έχει προκληθεί με τον τραγικό θάνατο που είχε το άλογο το οποίο κατέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας.

Η υπόθεση για το άλογο το οποίο έσερνε άμαξα μέσα μεσημέρι έχει προκαλέσει αντιδράσεις και οργή, με φιλοζωικές οργανώσεις να ζητούν τη λήψη μέτρων για να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία και την παραδειγματική τιμωρία του ιδιοκτήτη, που, όπως υποστηρίζουν, ανάγκασε το ζώο να κινείται στους 38 βαθμούς Κελσίου.

«Ακόμα και εμείς τα δίποδα ζώα, με 38 βαθμούς δεν περπατάμε στον ήλιο», είπαν μάρτυρες στο MEGA

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη και σε βάρος του βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, με την υπόθεση να βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα.

Παράλληλα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου.

Το άλογο κατέρρευσε το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, ενώ κινούσε άμαξα. Αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να τραβούν εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα και αυτό ενόχλησε έντονα έναν από τους αμαξηλάτες, που κάποια στιγμή τα έβαλε με έναν ποδηλάτη που βρισκόταν στο σημείο.

Ο δικηγόρος του ποδηλάτη, Πάνος Μουχτερός, μιλώντας στο MEGA δήλωσε: «Μετά τον χαμό που έγινε στα social media δέχθηκα την εντολή και την παράκληση να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά για την κακοποίηση του ζώου, πράγμα που έγινε. Θεωρούμε ότι αυτή η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες κινητοποίησε και την εισαγγελική Αρχή γιατί είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα».

«Είδα το βίντεο, διαπίστωσα ότι γνώριζα τον ποδηλάτη, είναι πελάτης μου από παλιά και μου μετέφερε ότι Πήγε για να συνδράμει, όχι με απειλητική διάθεση, και δέχτηκε τη συμπεριφορά που είδαμε στο βίντεο. Να σας τονίσω ότι ο πελάτης μου τρομοκρατήθηκε, ένιωσε κίνδυνο για τη ζωή του», προσέθεσε.

Διενέργεια δεύτερης νεκροψίας ζητούν φιλόζωοι

Τη διενέργεια δεύτερης νεκροψίας με δικό τους κτηνίατρο στο άλογο που ξεψύχησε στην Κέρκυρα ζητούν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης, που έδειξαν ότι δεν υπήρξε ίχνος κακοποίησης στο ζώο.

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οργάνωσης Νατάσα Μπομπολάκη δηλώνει στο Τhesstoday.gr ότι «το άλογο αυτό ήταν 15 χρονών, πέρασε πρόσφατα βαριά πνευμονία και η καταπόνησή του στον ήλιο το έστειλε στον θάνατο του».

Όπως αναφέρει, η ΠΦΠΟ θα αποστείλει κατεπείγον αίτημα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Εισαγγελία και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για την διενέργεια δεύτερης νεκροψίας στο ζώο, αυτή τη φορά με δικούς τους κτηνιάτρους.

Τι ισχυρίζονται οι αμαξηλάτες

«Οι φιλόζωοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να βοηθήσουν, ούτε το άλογο ούτε τον 76χρονο ιδιοκτήτη που ήταν χτυπημένος και αιμόφυρτος», είπε από την πλευρά της στο MEGA η Ελένη Μωραΐτη, μέλος ΔΣ Σωματείου Αμαξηλατών.

«Το άλογο δεν μαστιγώθηκε, δε φέρει μαστίγιο ο 76χρονος, και δεν ήταν φορτωμένο, επέστρεφε στο σπίτι», προσέθεσε.

Όσον αφορά το βίντεο σύμφωνα με την κ. Μωραΐτη, ο άντρας που φαίνεται να επιτίθεται σε έναν ποδηλάτη που ήταν στο σημείο, δεν είναι ο 76χρονος ιδιοκτήτης του νεκρού αλόγου, αλλά ένας συνάδελφός του αμαξηλάτης.

«Αντί να μας βοηθήσουν, μας κατηγορούσαν, μας φώναζαν φονιάδες, εγκληματίες. Εμείς είχαμε μια απώλεια, είχαμε ένα νεκρό άλογο που κάθε καλοκαίρι και κάθε χειμώνα ζούμε μαζί του», κατέληξε η ίδια.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024