Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαπορίζια: Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους για τοποθέτηση εκρηκτικών

Ζαπορίζια: Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους για τοποθέτηση εκρηκτικών

Ο κίνδυνος επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια μειώνεται σταδιακά

Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους για τοποθέτηση εκρηκτικών στην οροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια για να προσομοιώσει μια επίθεση. Η Μόσχα επέμεινε στην προειδοποίηση ότι θα απαντήσει με τη μέγιστη σκληρότητα σε οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση.

“Πιστεύουμε ότι όλα είναι πιθανά. Δεν υπάρχει πλάκα. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν εισβάλει στη γη μας. Οτιδήποτε μπορεί να περάσει από το μυαλό τους. Οπότε ναι, πιστεύουμε ότι η απειλή είναι πραγματική” λέει ο Valery Golovan, αστυνομικός.

«Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα ενεργοποιηθούν σχέδια αντιμετώπισης »

“Αν ανατινάξουν τον πυρηνικό σταθμό θα επηρεάσει τη Ρωσία, ή σίγουρα τη μισή Ρωσία, και τη μισή Ευρώπη. Το Τσερνόμπιλ δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το πυρηνικό μας εργοστάσιο” αναφέρει η Natalia Fedosh που έφυγε από την πόλη Energodar.

“Σε περίπτωση τέτοιας έκτακτης ανάγκης, θα ενεργοποιηθούν σχετικά σχέδια αντιμετώπισης που έχουν ήδη προετοιμαστεί και δοκιμαστεί. Παρεμπιπτόντως, τα εφαρμόσαμε ξανά την περασμένη εβδομάδα. Οι μονάδες εξυπηρέτησης θα εμπλακούν στην απολύμανση ατόμων και εξοπλισμού που φεύγουν από τη μολυσμένη περιοχή” δηλώνει ο επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Ζωής της περιοχής Ζαπορίζια, Oleksiy Arnautov. Για την Ουκρανία, ο κίνδυνος επίθεσης στο εργοστάσιο μειώνεται σταδιακά.

Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε μια ανεπίσημη συνομιλία μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ , η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθεί κάθε πιθανότητα χρήσης του εργοστασίου ως στόχος πολέμου.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024