Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαπορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο πυρηνικό εργοστάσιο για να «αποφευχθεί η ουκρανική απειλή»

Ζαπορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο πυρηνικό εργοστάσιο για να «αποφευχθεί η ουκρανική απειλή»

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία ότι σχεδιάζει σαμποτάζ στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια ενώ το Κίεβο ανέφερε χθες ότι στο κτίριο έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά από τους Ρώσους

Η απειλή κάποιου είδους ουκρανικού σαμποτάζ στον υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία είναι μεγάλη και λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας δολιοφθοράς μπορεί να είναι καταστροφικές.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγόρησαν χθες αλλήλους ότι σχεδιάζουν επίθεση κατά της μεγαλύτερης πυρηνικής μονάδας της Ευρώπης. Η Μόσχα έκανε λόγο για επικείμενο σαμποτάζ ενώ το Κίεβο προειδοποίησε ότι στο πυρηνικό εργοστάσιο οι Ρώσοι έχουν τοποθετήσει εκρηκτικά και ότι οι τελευταίες δηλώσεις τους είναι «ανησυχητικές».

Η ουκρανική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες για το πώς να εγκαταλείψει κανείς μια ζώνη ραδιενέργειας χθες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να κάνει τίποτα για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών, τα καλά νέα είναι ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις τοποθέτησης εκρηκτικών υλών στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Μυθοπλασία τα περί προειδοποίησης του Σι Τζινπίνγκ για τα πυρηνικά

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε επίσης τις αναφορές ότι ο Σι Τζινπίνγκ, ο Κινέζος πρόεδρος, προειδοποίησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην κάνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τις «μυθοπλασία».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, που απέρριψε ως αναληθές ο Πεσκόφ, η προειδοποίηση διατυπώθηκε κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας στην Μόσχα τον Μάρτιο και έκτοτε κινέζοι αξιωματούχοι διεκδικούν σε ιδιωτικές συνομιλίες τα εύσημα για το γεγονός ότι το Πεκίνο έπεισε τον Ρώσο πρόεδρο να απόσχει από τις κεκαλυμμένες απειλές για την χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024