Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια ολιστική προσέγγιση της Υγείας από έναν κορυφαίο ελληνικό όμιλο που περνά σε νέα εποχή

Μια ολιστική προσέγγιση της Υγείας από έναν κορυφαίο ελληνικό όμιλο που περνά σε νέα εποχή

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινιάζει μία νέα εποχή, που στηρίζεται σε γερά θεμέλια από το παρελθόν και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για ένα ακόμα πιο δυναμικό μέλλον, με νέες υπηρεσίες και στρατηγικές συμμαχίες.

Ξεκίνησε το 1981 ως ένα Εργαστήριο στη Βασιλίσσης Σοφίας για να εξελιχθεί σήμερα σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους ομίλους της χώρας, με μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ πλέον απαριθμεί 72 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 2 Διατροφολογικά και ένα Δερματολογικό Κέντρο, 4 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών. Η κατάκτηση της κορυφής δεν έγινε τυχαία, αλλά με πολύ προσεκτικά βήματα, και πάντα με το ίδιο όραμα: την καλύτερη φροντίδα για όλους.

Η αρχή έγινε από τον ιδρυτή του Ομίλου Ευάγγελο Σπανό ο οποίος ήταν στο τιμόνι της εταιρείας για σχεδόν 40 χρόνια. Σήμερα, η επόμενη γενιά με τον Γιώργο Ευ. Σπανό, άξιο συνεχιστή του οράματος, στοχεύει συνεχώς σε ένα καλύτερο αύριο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ομίλου.

Γιώργος Ευ. Σπανός

Άλλωστε τόσο οι μακροχρόνιες συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες και διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας (όπως Abbott, Siemens και GE), όσο και η προσθήκη νέων υπηρεσιών, δείχνουν τις προθέσεις της εταιρείας για ένα μέλλον που προβλέπεται λαμπρό.

Όπως περιγράφουν οι άνθρωποι της εταιρείας, στο DNA του Ομίλου βρίσκονται οι ποιοτικές και προσβάσιμες σε όλους υπηρεσίες αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπο που συνοδεύει τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ όλα αυτά τα χρόνια και το οποίο εκφράζεται στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και στην υποστήριξη ευάλωτων ατόμων και ομάδων με δωρεάν εξετάσεις καθώς και στη διαχρονική στήριξη του έργου ανθρωπιστικών οργανώσεων και φορέων.

Την ίδια ώρα, οι συνεχείς βελτιωτικές αλλαγές, όπως η πρόσφατη πλήρη αναβάθμιση του Κεντρικού Εργαστηρίου το οποίο είναι πλέον ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης, αποδεικνύουν ότι η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται. Για αυτό εργάζονται καθημερινά τόσο η Διοίκηση, όσο και τα στελέχη και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ο Όμιλος που απασχολεί σχεδόν 3.000 εργαζόμενους, με περισσότερους από 700 ειδικευμένους γιατρούς και εκατοντάδες ειδικούς επιστήμονες, επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση του δυναμικού της, εφαρμόζοντας παράλληλα σύστημα κινήτρων και ανέλιξης.

Όλοι οι άνθρωποι του Ομίλου στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον και στη νέα ισχυρή εταιρική ταυτότητα, στη βάση της οποίας υπάρχουν και θα συνεχίσουν οι αξίες της επιστημονικής αρτιότητας, της ενσυναίσθησης και της υπευθυνότητας απέναντι στο υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Στη νέα εποχή και με γνώμονα την ολιστική προσέγγιση της υγείας δίνεται έμφαση στην πρόληψη αλλά και την υιοθέτηση μίας ευ ζην φιλοσοφίας. Είδαμε ότι ο Όμιλος έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του στους τομείς της Διατροφής – Εργομετρίας και της Δερματολογίας, με δύο πλήρως εξοπλισμένα Διατροφολογικά Κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ένα Εργομετρικό και ένα Δερματολογικό Κέντρο.

Επιπλέον, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα γενετικά τεστ PRS που προβλέπουν τον κίνδυνο εμφάνισης 23 χρόνιων παθήσεων όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης τύπου ΙΙ, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του εντέρου, ο καρκίνος του προστάτη, η νόσος Alzheimer’s και άλλες.

Επιπροσθέτως, μαθαίνουμε ότι είναι σε εξέλιξη το μεγάλο έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου.  Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξάλλου εισήγαγε για πρώτη φορά σε επίπεδο Διαγνωστικών Κέντρων τον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας (με πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό εξετάσεων και στην οργάνωση των ραντεβού, μεταξύ άλλων).

Ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα το 2017, η δραστηριότητα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επεκτάθηκε στην Κύπρο. Πλέον η παρουσία του Ομίλου είναι παγκύπρια, ενώ λειτουργεί ήδη στη Λευκωσία το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο. Ήδη, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επεξεργάζεται σχέδιο επέκτασης και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις ημέρες μας, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δέχεται περισσότερες από 3 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως, με το Κεντρικό Εργαστήριο του Ομίλου να διενεργεί περισσότερες από 3.500 μοναδικές εξετάσεις και να διαχειρίζεται έως και 10.000 δείγματα την ημέρα.

Σχετικά με το clawback

Είναι γεγονός ότι το clawback είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στον κλάδο του φαρμάκου όπως και σε αυτόν των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών Υγείας. Σε αυτό το εμπόδιο ανάπτυξης του χώρου –αφού όλοι καλούνται να επιστρέψουν έως και πάνω από 45% των τζίρων τους-  όλοι οι μεγάλοι πάροχοι πρωτοβάθμιων υπηρεσιών εμφανίζονται διατεθειμένοι να συζητήσουν με όλους τους αρμόδιους για την εξομάλυνση της κατάστασης. Προφανώς και θα μπορούσε με έναν σωστό σχεδιασμό και έλεγχο να καταργηθεί αυτό το μέτρο, ώστε να λειτουργήσει ένα σύστημα επανεπενδύσεων για συνεχώς καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

 

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024