Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H ηλεκτρική SUV επιστροφή του Renault Scenic

H ηλεκτρική SUV επιστροφή του Renault Scenic

Η Renault ετοιμάζεται να δώσει συνέχεια στο διάσημο όνομα του Scenic που αυτή την φορά όμως θα σηματοδοτήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV

Φωτογραφίες: Automedia

Tον Μάιο του 2022 η γαλλική φίρμα αποκάλυψε το Scenic Vision Concept, δίνοντας μια σαφή ιδέα για τον μελλοντικό μετασχηματισμό του Scenic που θα εγκαταλείψει τις MPV καταβολές του προς όφελος ενός πιο περιπετειώδους και δημοφιλούς SUV «αναστήματος». Εκτός από μια SUV σχεδίαση το νέο Scenic θα ενστερνιστεί και την αμιγή ηλεκτροκίνηση, γράφοντας μια ακόμα σελίδα στο σχέδιο εξηλεκτρισμού της Renault.

Πλέον ήρθε η στιγμή προκειμένου το επίμαχο δοκιμαστικό πρωτότυπο να δώσει το στίγμα του από τα πεδία δοκιμών και παρά το πληθωρικό καμουφλάζ είναι σαφής η ομοιότητα με το πρωτότυπο που προηγήθηκε αν και εξίσου σαφής είναι μια πιο προσγειωμένη και λιγότερο αιχμηρή αισθητική όπως επιβάλλουν τα πρότυπα ενός μοντέλου παραγωγής.

Εκτός από το αδιαμφισβήτητο SUV παράστημα, το Scenic διαθέτει κοντούς προβόλους και έξυπνα κεκλιμένες τρίτες κολώνες που διασκεδάζουν τις εντυπώσεις σε ό,τι αφορά τον όγκο του και προσδίδοντας του μια δυναμικότερη υπόσταση που εντείνεται και από την παρουσία spoiler στην κορυφή της θύρας του πορτ μπαγκάζ.

Το πρωτότυπο Scenic Vision Concept εφοδιαζόταν με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο αποτελούμενο από ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 218 ίππους τροφοδοτούμενο από μπαταρία 40 KWh σε συνδυασμό με ένα σύστημα κυψελών καυσίμου που αναλαμβάνει να αναπληρώνει μέρος της ενέργειας.

Στην έκδοση παραγωγής, το σύστημα κυψελών καυσίμου αναμένεται αυτονόητα να «φύγει από το πλάνο» αφήνοντας χώρο εκτός από την παραπάνω μπαταρία των 40 kWh και για μια μπαταρία 60 kWh. H μπαταρία θα συνοδεύεται από κύκλωμα που θα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση η οποία θα εγγυάται την αναπλήρωση της ενέργειας έως το 80% σε περίπου μισή ώρα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το νέο Scenic θα επιστρέψει στην γκάμα των Γάλλων από το 2024 οπότε και αναμένεται η πρεμιέρα του δίνοντας στη συνέχεια στο ιδιαιτέρως επιτυχημένο μοντέλο της Renault η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1996.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024