Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσική επίθεση στη Λβιβ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσική επίθεση στη Λβιβ

Η Λβιβ και η περιφέρειά της έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία

«Επίθεση με πυραύλους» είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, προκάλεσε ζημιές σε «πολυκατοικία» και «υποδομή καίριας σημασίας» στη Λβιβ, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Τρεις νεκροί», συνόψισε ο Αντρίι Σαντόβι μέσω Telegram, λίγη ώρα αφού έκανε λόγο για «οκτώ τραυματίες» και «δεκάδες διαμερίσματα» που υπέστησαν ζημιές σε βίντεο που μεταφόρτωσε στην ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξ αυτών, «ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και διακομίστηκε με ασθενοφόρο» σε νοσοκομείο. Νωρίτερα, ο Σαντόβι έκανε λόγο για «σειρά εκρήξεων» στην πόλη. «Όλα επανήλθαν σε τάξη (…) Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.

Ζημιές υπέστησαν υποδομές καίριας σημασίας

Υποδομή «καίριας σημασίας» εξάλλου «υπέστη ζημιές», σύμφωνα με «τις πρώτες πληροφορίες», ανέφερε επίσης μέσω Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, ο Μαξίμ Κοζίνσκι, που είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι «εχθρικοί πύραυλοι» κρουζ κατευθύνοντας προς το δυτικό τμήμα της χώρας.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν στην πλατφόρμα Telegram, που το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα, εικονίζουν σπασμένα παράθυρα σε κτίριο που περιγράφεται ως κοιτώνας. Οι ανακοινώσεις από τους αξιωματούχους ακολούθησαν συναγερμούς σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας και πληροφορίες για ρωσικούς πυραύλους κρουζ στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα μέτωπα, η Λβιβ και η περιφέρειά της έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022. Τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουνίου, επλήγη υποδομή «καίριας σημασίας» στη Λβιβ από ρωσικά UAVs, είχε αναφέρει ο κ. Κοζίτσκι. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε ρωσική επιδρομή η οποία έπληξε κατοικημένη περιοχή στη Βελίκα Βιλτσανίτσα, στην περιφέρεια της Λβιβ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024