Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί

Κουτσούμπας: Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί

H ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

«Μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών», προειδοποίησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τόνισε πως οι 21 βουλευτές του κόμματος έχουν ήδη πάρει τη θέση τους δίπλα στο λαό και σημείωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων «ματωμένα πλεονάσματα».

«Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί»

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η παντοδυναμία ή όχι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν κρίνεται από το αν έχει περισσότερους βουλευτές, αν υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν υπάρχει οργανωμένο λαϊκό κίνημα».

«Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο, είναι μπροστά μας», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στους «μπλε φακέλους» της κυβέρνησης,  είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «καλαίσθητοι εξωτερικά, τρομακτικοί στο περιεχόμενο».

Και προσέθεσε πως «μόνο ως έκθεση ιδεών ακούγονται σε σοβαρά και υπεύθυνα αυτιά όσα λέτε για δήθεν καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και ζωή».

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε φάση επιβράδυνσης»

Αναφέροντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας βαίνει μειούμενος, σημείωσε πως ήταν στο 8,4% το 2021 και στο 5,9% το 2022.

«Σημειώθηκε ρεκόρ επενδύσεων και κερδών; Ήρθε τάχα ευημερία για τους εργαζόμενους;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για να απαντήσει πως «όπως παντού, ένα πράγμα αποδεικνύεται: προϋπόθεση για να αυξάνονται τα κέρδη, είναι να αυξάνεται το ξεζούμισμα των εργαζομένων».

«Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε φάση επιβράδυνσης», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα μαντάτα δεν είναι καλά».

Για να διασφαλιστούν τα ετήσια πλεονάσματα που απαιτεί η Κομισιόν, «θα κλιμακωθεί η επίθεση στους αυταπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες», ανέφερε, σημειώνοντας πως θα κοπούν οι επιδοτήσεις των δαπανών κοινωνικής πολιτικής.

«Η ΝΔ θα ‘τρέξει’ την επίθεση ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα»

«Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, προαναγγέλλοντας αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, ενώ επισήμανε ότι αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ως προς την Υγεία, χαρακτήρισε «μπάλωμα» την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τον στρατό και την Πυροσβεστική, «για να αναλάβει μετά ο ιδιωτικός τομέας».

Αποκάλεσε «φασιστικό μόρφωμα» τους Σπαρτιάτες και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και το λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

Άσκησε κριτική στο λεγόμενο «ψηφιακό κράτος», ειδικά στις περιπτώσεις που οι δυνατότητες αυτές χρησιμοποιούνται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και την ψηφιακή κάρτα εργασίας, που δεν απέτρεψε τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, δήλωσε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης, όχι μόνο δεν βελτίωσαν τις συνθήκες εργασίας αλλά επιδείνωσαν το «καθεστώς γαλέρας», ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση μίλησε για το πρόσφατο περιστατικό στη Ρόδο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να τον χαίρεστε τέτοιο τουρισμό!».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και για τα συνεχιζόμενα εργασιακά προβλήματα των ναυτεργατών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έχει δημιουργήσει μεγάλες αυξήσεις τιμών, ενώ «τα λεγόμενα market pass, όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά βαίνουν προς κατάργηση με απαίτηση της Κομισιόν».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη μετακίνηση οπλικών συστημάτων από τα νησιά, προκειμένου να ενισχυθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας «έχει γίνει προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ», ενώ κατηγόρησε για τη διατήρηση των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα τόσο την ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιττό να πω το αυτονόητο: Το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δήλωσε καταληκτικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024