Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία – Ελλάδα 5-4 «Άγγιξε» επική ανατροπή η Εθνική νέων αλλά πλήρωσε το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

Νορβηγία – Ελλάδα 5-4 «Άγγιξε» επική ανατροπή η Εθνική νέων αλλά πλήρωσε το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

Ξεκίνημα με ήττα για την Εθνική νέων στο Euro 2023, με τη Νορβηγία να επικρατεί με 5-4 σε ένα επικό ματς. 5-0 προηγήθηκαν οι Σκανδιναβοί στο πρώτο ημίχρονο, τέσσερα γκολ πέτυχε η Ελλάδα στο δεύτερο παίρνοντας ώθηση από την είσοδο του Τζίμα, αλλά δεν είχε χρόνο για τη μυθική ανατροπή.

Πληρώνοντας όλα τα λάθη της στο εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο (5-0), η Εθνική νέων έκανε ποδαρικό με το… αριστερό στο Euro 2023 της Μάλτας. Η ομάδα του Τάσου Θέου, πέτυχε τέσσερα γκολ στο εξαιρετικό δεύτερο μέρος της, αλλά δεν ήταν αρκετά για να γλιτώσει την ήττα (5-4) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα πρώτα 45 λεπτά, όλα όμως άλλαξαν με την είσοδο του Στέφανου Τζίμα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο άσος του ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι και έδωσε πνοή στην Εθνική που έφτασε κοντά σε μία τεράστια ανατροπή, αλλά δεν πρόλαβε.

Όλα πήγαν στραβά για την Εθνική στο πρώτο ημίχρονο καθώς πλήρωσε ό,τι λάθος έκανε. Ο Ρόαλντσεϊ με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 6′ κι αφού η Ελλάδα δεν έκανε το 1-1 τέσσερα λεπτά αργότερα σε τετ α τετ του Γκιτέρσου, ήρθε το 2-0 στο 16′ με έμμεσο του Έντεγκαρντ.

Στο 18′ ο Φλάτακερ έκανε το 3-0 από λάθος του Μοναστηρλή και στο 35′ ο Σκόβγκολντ πέτυχε και το 4-0. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο οι Νορβηγοί πέτυχαν και πέμπτο γκολ με σκόρερ και πάλι τον Έντεγκαρντ. Στο 24′ η Εθνική είχε δοκάρι με τον Σπυράκο, χάνοντας την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς σε εκείνο το σημείο.

Τα πάντα άλλαξαν όταν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Θέος έριξε στο ματς τον Τζίμα. Από υπέροχη ενέργεια του Γκολφίνου στο 51′, ο άσος του ΠΑΟΚ έκανε το 5-1 δίνοντας το σύνθημα για την αντεπίθεση. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα είχε και δοκάρι, με το 5-2 να έρχεται τελικά στο 80′ με τον Σταυρόπουλο μετά από αδράνεια της άμυνας.

Με τη σέντρα η Ελλάδα έκανε και το 5-3. Ο Κυριόπουλος σέρβιρε και ο Τζίμας πλάσαρε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζίμας νικήθηκε σε τετ α τετ και το 5-4 ήρθε τελικά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Καλογερόπουλου.

Δυστυχώς για την Εθνική όμως, δεν υπήρχε άλλος χρόνος στο ματς.

Νορβηγία: Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χαράμ (46′ Χόλτεν), Μπάσι (46′ Αντρέσεν), Ρόαλντσεϊ (62′ Μπρούσετ), Σκόβγκολντ, Έντεγκαρντ (46′ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46′ Φαράας).

Ελλάδα: Μοναστηρλής, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Γεωργιάδης, Κοττάς (46′ Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82′ Νικολάου), Τσίκος (61′ Γκούμας), Γκολφίνος (61′ Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46′ Tζίμας).

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024