Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεπουλάει τους παίκτες της η Γιουβέντους

Ξεπουλάει τους παίκτες της η Γιουβέντους

Η «Βέκια Σινιόρα» έβαλε πωλητήριο σε όλα τα αστέρια της αφού το ταμείο είναι μείον…

Τα πράγματα για τη Γιουβέντους δεν είναι καλά. Εδώ και καιρό δεν είναι. Σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα από όλα πρέπει να κάνει οικονομική εξυγίανση. Το μισθολόγιο που χρειάζεται εξορθολογισμό.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχουν παίκτες που δεν τους κουνάει κανείς από το ρόστερ.

Αυτό είναι το must της Γιουβέντους 2023-24, αυτό που παίρνει σάρκα και οστά αυτές τις μέρες.

Μετά την ανανέωση του Αντριάν Ραμπιό, που θεωρείται απαραίτητος από τον Αλέγκρι και την αγορά του Μίλικ από την Μαρσεϊγ επιβάλλεται να γίνουν πωλήσεις. Για να δώσει η «Κυρία» 12 εκατομμύρια στη Λιλ για τον Τίμοθι Γουεά πρέπει να δώσει παίκτη. Το ταμείο είναι μείον και μήτε η ΟΥΕΦΑ ούτε η ιταλική Εφορία αστειεύονται πια.

Επομένως, στη λίστα των υπο παραχώρηση δεν είναι μόνο εκείνοι που δεν περιλαμβάνονται στο πρότζεκτ του προπονητή, αλλά και παίκτες-σημαίες της Γιουβέντους που, ωστόσο, έχουν μεγάλα συμβόλαια. Αυτόματα άσοι όπως ο Αλεξ Σάντρο κα Σέζνι δεν μπορούν να νιώθουν σίγουροι.

Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που μόλις επέστρεψαν από δανεισμό και σίγουρα δεν θα παραμείνουν στο Τορίνο. Γουίστον Μακένι, Αρτούρ Μέλο και Ντένις Ζακάρια. Μετά την πώληση του Ντέγιαν Κουλουσέβσκι στην Τότεναμ για 30 εκατομμύρια, η Γιουβέντους σχεδιάζει να κάνει το ίδιο με τους άλλους τρεις. Στόχος είναι να εισπράξει τουλάχιστον πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την «Γκαζέτα Ντελο Σπορ», ο Αλέγκρι δεν έχει ασκήσει βέτο για κανέναν. Ξεκινώντας από τον Σέζνι, τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους, που κερδίζει 6,5 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν.

Υπάρχει εξαιρετική σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τον προπονητή (είναι και γείτονες στο Τορίνο) και αν ήταν στο χέρι του, δεν θα τον άφηνε να φύγε, αλλά δεδομένης της ανάγκης να εξοικονομήσουν χρήματα, θα ήταν πιο βολικό – κατά τη διοίκηση- για τη Γιούβε να κρατήσει τον Περέν, ο οποίος έχει χαμηλότερο μισθό. Ακόμα κι αν ο Σέζνι έχει ήδη κάνει γνωστό ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει φανέλα τα λεφτά είναι πάνω από όλα.

Το ίδιο σκέφτηκε και ο Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος κερδίζει όσα ο Σέζνι και έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και τον οποίο σκοπεύει να τιμήσει. Στόχος του αρχηγού είναι να τελειώσει την καριέρα του στη Γιουβέντους, οπότε έχει ήδη απαντήσει «όχι ευχαριστώ» σε κάποιες κρούσεις (από την Τουρκία, για παράδειγμα). Κανείς δεν του είπε ποτέ από τη Γιουβέντους ότι φεύγει και σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να φύγει. Αν όμως έρθει πρόταση ακόμη κι αυτός είναι για… ξεπούλημα.

Ούτε ο Άλεξ Σάντρο, φρέσκος από την ανανέωση του συμβολαίου του (που ενεργοποιήθηκε αυτόματα όταν έφτασε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών), δεν είναι σίγουρος ότι θα μείνει. Η θέση του Βραζιλιάνου είναι παρόμοια με αυτή του Μπονούτσι: έχει συμβόλαιο και δεν αξιολογεί το ενδεχόμενο να φύγει, γι’ αυτό και ο ατζέντης του απέρριψε τις προσφορές που έχουν φτάσει από την Τουρκία (προορισμός που δεν εκτιμάται από τον παίκτη).

Ήρθε και ομάδα από τη Σαουδική Αραβία για να τον δελεάσει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επαφές. Σίγουρα η Γιουβέντους θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την κατάστασή του, χωρίς να επαναλάβει το ίδιο λάθος με τον Κουαδράδο πριν από ένα χρόνο: λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό μισθό, η ανανέωση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Τέλος ο Ντανιέλε Ρουγκάνι με συμβόλαιο που λήγει το 2024 όπως ο Σέζνι και ο Μπονούτσι, χαμηλότερο μισθό (3,5 εκατομμύρια) αλλά αναμένονται και προσφορές για αυτόν. Περάστε κόσμε…

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024