Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ένα χρόνο εκτός Ευρώπης η Γιουβέντους»

«Ένα χρόνο εκτός Ευρώπης η Γιουβέντους»

Στο Τορίνο ετοιμάζονται για τα χειρότερα με ποινές από την ιταλική δικαιοσύνη και την ίδια την UEFA

Στη Γιουβέντους λίγο μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Σεβίλλη δεν είχαν και όρεξη για πολλά λόγια. Πάνε για πρόκριση με νίκη (ακόμη και στα πέναλτι) στην Ανδαλουσία ώστε να συνεχίσουν για την κατάκτηση του Γιουρόπα, αλλά την ίδια ώρα είναι πιθανόν να μείνουν εκτός Ευρώπης για τη νέα χρονιά.

Η  εκδίκαση της έφεσης από την εισαγγελική αρχή για επαναπροσδιορισμό της ποινής στην Ιταλία θα γίνει στις 22 Μαϊου και οι οιωνοί δεν είναι καλοί.

Αρχικά της επεστράφησαν οι 15 βαθμοί που της είχαν αφαιρεθεί ως πρώτη ποινή.

Η Γιουβέντους παίζει κανονικά στο καμπιονάτο, είναι δεύτερη, αλλά δεν μπορεί να είναι ήσυχη.

Στην Ιταλία θεωρούν ότι σε δεύτερο βαθμό θα της αφαιρεθούν για τις οικονομικές ατασθαλίες 9 βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός τετράδας και πιθανότατα εκτός ευρωπαϊκών θέσεων.

Από την άλλη, ακόμη κι αν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ μπορεί μετά από την τελεσίδικη ποινή στην Ιταλία να επέμβει και η ΟΥΕΦΑ και να αφήσει εκτός Ευρώπης τη Γιούβε για ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει η «Τούτοσπορτ» που εδρεύει στο Τορίνο και ειδικεύεται στα θέματα της Γιουβεντους:

«Η Γιουβέντους παλεύει να αποφύγει τη μεγάλη ποινή στις 22 Μαΐου και επιδιώκει  συμβιβασμό με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα.

Στόχος του συλλόγου παραμένει να αποφύγει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά από την αναμενόμενη, ειδικά όσον αφορά την πρόκριση στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το ομοσπονδιακό Εφετείο πιθανότατα θα καθορίσει ποινή που θα αποκλείει τους «μπιανκονέρι» από το Champions League, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα του Αλέγκρι μπορεί να προκριθεί στα γκρουπ του 2023/24 κατακτώντας το Europa League.

Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να επέμβει η ΟΥΕΦΑ και να την αποκλείσει αυτεπάγγελτα από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο Τορίνο το περιμένουν με πάσα βεβαιότητα.

Οι νομικοί της «Βέκια Σινιόρα» το ξέρουν και δουλεύουν για να αποφύγουν το σενάριο μιας Γιουβέντους μακριά από την Ευρώπη για πάνω από ένα χρόνο. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να προκύψει σε περίπτωση αποτυχίας πρόκρισης στα κύπελλα τις επόμενες τρεις εβδομάδες και περαιτέρω κύρωση από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη ή την UEFA.

Πλέον γεννήθηκε η ιδέα της συμφωνίας με τις αρχές  να περιοριστούν οι κυρώσεις και να μείνει εκτός Ευρώπης μόνο για μία σεζόν.

Τώρα οι μπιανκονέρι βρίσκονται στη δεύτερη θέση πίσω από τη Νάπολι με 66 βαθμούς μετά από 34 αγωνιστικές. Αυτή η κατάσταση, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, είναι προσωρινή. Αυτό αφού έχει οριστεί ακρόαση για την επαναξιολόγηση της κύρωσης σε βάρος της Γιουβέντους και πάλι σε σχέση με την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών.
Η ημερομηνία που αποφασίστηκε από το Ομοσπονδιακό Εφετείο είναι η Δευτέρα 22 Μαΐου.

Διακυβεύεται η αρχική ποινή και οι – 15 πόντοι, που αμέσως φάνηκαν υπερβολικοί. Θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση της υπόθεσης και να αναπροσαρμοστεί η ποινή της Γιουβέντους με τα κριτήρια αναλογικότητας. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει ζητήσει -9.

Στο Τορίνο θεωρούν απίθανο να γλυτώσει η Γιουβέντους. Πρώτα από την ιταλική δικαιοσύνη και μετά από την ίδια την ΟΥΕΦΑ…»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024