Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Που βρισκόταν η Μάντσεστερ Σίτι όταν Μίλαν και Ίντερ κοντράρονταν στα ημιτελικά του Champions League τελευταία φορά! (pics)

Που βρισκόταν η Μάντσεστερ Σίτι όταν Μίλαν και Ίντερ κοντράρονταν στα ημιτελικά του Champions League τελευταία φορά! (pics)

Όταν τα τωρινά αουτσάιντερ πάλευαν για την κούπα του Champions League και το… φαβορί για τη… σωτηρία του στην Αγγλία.

Ήταν το 2003 όταν συναντιόντουσαν τελευταία φορά η Μίλαν και η Ίντερ για τα ημιτελικά (ξανασυναντήθηκαν σε ένα επεισοδιακό νοκ άουτ, αλλά όχι στους «4») του Champions League. Δυο παραδοσιακές υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού και όχι μόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου, αντιμετώπιζαν η μία την άλλη σε έναν εμφύλιο και ενώ μία τρίτη υπερδύναμη (επίσης από τη γειτονική χώρα), η Γιουβέντους, τους περίμενε στον τελικό της διοργάνωσης.

Πως αλλάζουν οι καιροί

Είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Μίλαν αγωνίζεται κόντρα στην Ίντερ (σήμερα στις 22:00 το βράδυ), στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την ειδοποιό διαφορά. Δεν είναι πλέον τα φαβορί, αλλά τα ουτσάιντερ για την κατάκτηση της κούπας καθώς το άλλο ζευγάρι μας λέει: Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μάντσεστερ Σίτι. Και καλά θα μας πείτε, οι «μερένχες» πάντα ήταν είναι και θα παραμείνει μια παραδοσιακή δύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και η Σίτι, ανέκαθεν διέθετε έναν πακτωλό χρημάτων και έπαιρνε όποιον παίκτη ήθελε.

Είκοσι χρόνια πίσω ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα…

Το 2003 ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Συγκεκριμένα οι «πολίτες» ότι είχαν ανέβει από τη δεύτερη κατηγορία (ως πρωταθλητές της), στην Premier League και προσπαθούσαν, αφενός μεν να κάνουν μία καλή σεζόν, αφετέρου να γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Και τα κατάφεραν περίφημα. Συγκεκριμένα τερμάτισαν στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 51 βαθμούς ενώ 8η στους 52 ήταν η Σαουθάμπτον.

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η άλλη παραδοσιακή δύναμη του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ, ενώ δεύτερη τερμάτιζε η Άρσεναλ και τρίτη παρακαλώ η Νιούκαστλ.

Το ρόστερ της Σίτι τότε δεν τρόμαζε

Ο Πέτερ Σμάιχελ ήταν κάτω από τα γκολπόστ της Σίτι ενώ στα χαφ δέσποζε η παρουσία του Άλφι Χάαλαντ. Ναι του πατέρα του Έρλινγκ Χάαλαντ -καλά μαντέψατε-. Από γνωστούς ποδοσφαιριστές κατά τα άλλα εκείνης της εποχής, υπήρχε ο συγχωρεμένος στο χώρο του κέντρου, Μαρκ Βιβιάν Φοέ, ο δεξιός εξτρέμ και ταλαντούχος, Σον-Ράιτ Φίλιπς, ο Κοσταρικανός επιθετικός Πάολο Γουαντσόπε, ο -επίσης- επιθετικός Ρόμπι Φάουλερ και φυσικά ο Νικολά Ανελκά.

Τώρα η Σίτι κοστολογείται με έναν πακτωλό χρήματων όπως είπαμε και παραπάνω, είναι μια υπερομάδα, και το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κούπα (αν περάσει τη Ρεάλ), με παικταράδες όπως φυσικά ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Κέβιν Ντε Μπρόιν, ο Ιλκάι Γκιντογκάν, ο Τζακ Γκρίλις, ο Μπερνάρντο Σίλβα και πολλοί πολλοί άλλοι.

Από την άλλη Μίλαν και Ίντερ είχαν φοβερά και τρομερά ρόστερ και δέσποζαν κάθε χρόνο στην Ευρώπη σχεδόν όλη τη δεκαετία του 2000Πλέον τα πράγματα άλλαξαν και τα φαβορί γίναν αουτσάιντερ και τα αουτσάιντερ φαβορί. Πηγαίνοντας όμως το χρόνο πίσω σου κάνει εντύπωση η τότε κατάσταση εν συγκρίσει με την τώρα…

Υγ: Σίτι και Ρεάλ είναι φαβορί -όποια περάσει- να πάρουν την κούπα (χθες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στη Μαδρίτη στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών), μα ποτέ μην υποτιμάτε μια ιταλική ομάδα όταν φτάνει σε τελικό σε οποιαδήποτε διοργάνωση σε οποιοδήποτε άθλημα…

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024