Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Κωνσταντινίδης: Το τελευταίο «αντίο» στον ντράμερ των Idols

Βασίλης Κωνσταντινίδης: Το τελευταίο «αντίο» στον ντράμερ των Idols

Ο γνωστός ντράμερ και τραγουδιστής πέθανε το μεσημέρι της Κυριακής (2/7) από ανακοπή καρδιάς.

Το ύστατο «χαίρε» είπαν συγγενείς, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα στον Βασίλη Κωνσταντινίδη, που έφυγε από ανακοπή καρδιάς την Κυριακή 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η κηδεία του ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος Idols πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου στην Καλλιθέα, στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν φυσικά η σύντροφος της ζωής του, Λίζα, και ο γιος τους, Ανδρέας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας με τη σύζυγό του Βίκυ και η Μπέσσυ Αργυράκη.

 

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κωνσταντάρα, ο οποίος τον αποχαιρέτησε με μία σπαρακτική ανάρτηση στα social media.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία του μουσικού και στη λεζάντα έγραψε:

«Τα χέρια μου τρέμουν, τα μάτια μου πλημμυρίζουν δάκρυα, η καρδιά μου σπαράζει… τρεις το μεσημέρι Κυριακή και πριν από τρεις ώρες έφυγε από κοντά μας για το Μεγάλο του Ταξίδι ο καλός μου, ο κολλητός μου, ο φίλος μου, η παρέα μου στους καφέδες στη Φωκίωνος με τα σκυλιά μας, ο Βασίλης Κωνσταντινίδης. Σπουδαίος καλλιτέχνης, η ψυχή των IDOLS που επέμενε ακόμα, έφυγε από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να γράψω κάτι άλλο… δεν το πιστεύω….δεν θέλω να το πιστέψω….θα τραγουδάει στη Γειτονιά των Αγγέλων μου έγραψε η σύντροφός του, η Λίζα».

Ποιος ήταν ο Βασίλης Κωνσταντινίδης

Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και τα παιδικά του χρόνια ήταν φτωχικά. Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. «Ξεκίνησα στα 18 μου μόνος μου. Δεν είχα σπουδάσει μουσική. Απλά είχα μέσα μου το ρυθμό. Πήγαινα σε μαγαζάκια που πουλούσαν τύμπανα και άλλα μουσικά όργανα. Βρήκα ένα στην οδό Αναξαγόρα. Πήρα τα ντραμς μου από εκεί και μάλιστα με χίλια βάσανα κατάφερα τότε να πληρώσω» είχε πει σε συνέντευξή του στο Maxmag, προσθέτοντας:

«Ήμουν γύρω στα 12 ή 14 τότε. Έτσι παίζοντας ντραμς γνώρισα αρκετούς μουσικούς όπως τον συγχωρεμένο τον συνθέτη Νίκο Ιγνατιάδη. Ένας πολύ μεγάλος μαέστρος με τον οποίο αρχίσαμε και παίζαμε. Μετά μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά κάναμε και ένα συγκρότημα που το ονομάσαμε The esquires. Μέσα στο γκρουπ ήταν και ο σημερινός αστρολόγος Βαγγέλης Γεωργιάδης. Έπαιζε μπάσο τότε».

Οι Idols ήταν ελληνικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1964. Ο ίδιος έγινε μέλος του το 1968 αρχικά παίζοντας ντραμς και στη συνέχεια τραγουδώντας. Το 1969 αποχώρησε και επέστρεψε το 1972.

Οι Idols ήταν μεταξύ των εγχώριων καλλιτεχνών που προσκλήθηκαν να διανθίσουν το κορυφαίο ροκ γεγονός της χρονιάς του 1967, τη συναυλία που έδωσαν οι Rolling Stones στην Αθήνα.

Στις 17 Απριλίου το βράδυ, συμμετείχαν, ως supporter group, στο άνοιγμα του προγράμματος της επεισοδιακής εκείνης συναυλίας στο Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που την παρακολούθησαν περίπου 10.000 ή 12.000 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Κωνσταντινίδης έκανε special quest εμφανίσεις, ενώ συνεργάστηκε και με τον αγαπημένο του γιο, Ανδρέα.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024