Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μπουλντόζες έπιασαν πάλι δουλειά στη Μύκονο - Γκρεμίζουν αυθαίρετες κατασκευές σε γνωστή ψαροτραβέρνα

Οι μπουλντόζες έπιασαν πάλι δουλειά στη Μύκονο – Γκρεμίζουν αυθαίρετες κατασκευές σε γνωστή ψαροτραβέρνα

Το θέμα με τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο είχε αναδείξει το in

Στην πρώτη γραμμή, θέμα που είχε αναδείξει το in για τις αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο, όπου συνεχίζουν να δουλεύουν οι… μπουλντόζες, μετά τα τελεσίγραφα κατεδάφισης, που μοίρασε ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου στο πλαίσιο της επιχείρησης – νομιμότητα.

Οι μπουλντόζες γκρεμίζουν τις παρανομίες που εντοπίστηκαν μέσα στον προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, τον Μεσαιωνικό Οικισμό του Κάστρου και τους εμβληματικούς Ανεμόμυλους. Περιοχή που δραστηριοποιείτο για χρόνια η θρυλική ψαροταβέρνα Sea Satin. Στις αυτοψίες είχε  διαπιστωθεί πως έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δομήσεις αρκετά τετραγωνικά χωρίς να υπάρχουν σχετικές πολεοδομικές άδειες και χωρίς να έχει κληθεί η Αρχαιολογία για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Στην παραλία είχαν τοποθετηθεί μάντρες, ενώ είχαν γίνει τσιμεντοστρώσεις μέχρι την άμμο.

Δείτε βίντεο από τις κατεδαφίσεις

Το συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου Μνημείου συγκροτήματος των Κάτω Μύλων. Δηλαδή, το ποια μορφή θα πάρει οποιοδήποτε κτίσμα εκεί θα επηρεάσει την εικόνα που σχηματίζουν όσοι προσεγγίζουν αυτό το διατηρητέο μνημείο, αλλά και τη θέα που θα έχουν από αυτό προς τη Χώρα.

Στο σημείο δραστηριοποιούνταν για χρόνια το καφέ – εστιατόριο «Sea Satin», σε κτίσμα που προϋπήρχε του ρυμοτομικού σχεδίου και περιβάλλοντα χώρο που γίνεται προσπάθεια να γίνει «ημιυπαίθριος» ή και στην πράξη στεγασμένος, όπως βλέπετε και στα βίντεο του in, που τραβήχτηκαν όταν κλιμάκιο της Πολεοδομίας είχε βρεθεί στους χώρους, προκειμένου να διαπιστώσει τι συνέβαινε.

Κτίσματα δίπλα στους ανεμόμυλους

Όπως είχε αποκαλύψει το in, το κατάστημα πήρε άδεια λειτουργίας το 2005 από τον Δήμο Μυκόνου, ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το έτος 2017 εκδόθηκε η απόφαση και από το Υπουργείο Πολιτισμού για την έγκριση της λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το 2019 διεκόπη η λειτουργία του γιατί διαπιστώθηκε ότι είχε προχωρήσει σε αυθαίρετες κατασκευές, τις οποίες όμως γκρέμισε και έτσι του χορηγήθηκε εκ νέου άδεια λειτουργίας από το υπουργείο Πολιτισμού.

Στις 4/11/2022 το συγκεκριμένο οικόπεδο και το κτίσμα εντός του εκμισθώθηκε στην «Πάνορμος Τουριστική ΙΚΕ», η οποία έχει στα σχέδιά της να καταλάβει πολύ περισσότερο χώρο από αυτόν στον οποίο λειτουργούσε το Sea Satin μέχρι πέρσι, χώρο που καταλαμβάνει και τον αιγιαλό και την παραλία της περιοχής. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το in, οι εργασίες ξεκίνησαν πριν λάβει η επιχείρηση την άδεια.

Στις 23 Ιανουαρίου 2023 έλαβαν από την πολεοδομία έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, όμως ήδη πραγματοποιούσαν εργασίες και μάλιστα στον κοινόχρηστο αιγιαλό.

Τρεις μέρες πριν την άδεια της πολεοδομίας, στις 20/01/2023, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων είχε στείλει στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου σήμα για διακοπή εργασιών «απόρριψης ογκωδών λίθων και επίστρωσης με αμμοχάλικο που εκτελούνται στον αιγιαλό χωρίς την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη θέση “Αρώνια” της Χώρας Μυκόνου», υπογραμμίζοντας ότι είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, ότι βρίσκεται στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο του χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου Μνημείου συγκροτήματος των Κάτω Μύλων, εντός του προστατευόμενου οικισμού της Χώρας Μυκόνου.

Το σήμα αυτό ήταν τεκμηριωμένο με φωτογραφίες που έδειχναν ακριβώς τις εργασίες που γίνονταν χωρίς άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας.

Παρότι η επιχείρηση είχε καταθέσει αίτημα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία στις 13/02/2023 για «Διαμορφώσεις ακαλύπτου χώρου, επισκευές και μικροτροποποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση σε υπάρχον κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος», και παρά το πρώτο σήμα διακοπής, οι κατασκευές συνεχίστηκαν χωρίς καμία άδεια.

Τελικά επιλήφθηκε και πάλι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που έστειλε δεύτερο σήμα διακοπής εργασιών στις 7 Μαρτίου 2023, για εργασίες οικοδομικές μέσα σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Και πάλι το σήμα συνοδευόταν από φωτογραφικό υλικό που τεκμηρίωνε την «υλοποίηση αυθαίρετων εγκαταστάσεων στον χώρο».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024