Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Σπείρα διαρρηκτών ξάφριζε πολυτελείς βίλες - Μισό εκατ. ευρώ η αξία των κλοπιμαίων σε ένα μήνα

Μύκονος: Σπείρα διαρρηκτών ξάφριζε πολυτελείς βίλες – Μισό εκατ. ευρώ η αξία των κλοπιμαίων σε ένα μήνα

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει επ' αυτοφώρω ένα μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τα αρχηγικά μέλη της 6μελούς συμμορίας. 

Το μισό εκατομμύριο ευρώ μέσα σε ένα μήνα αγγίζει η αξία των κλοπιμαίων συμμορίας διαρρηκτών που είχε αδυναμία στις πολυτελείς βίλες της Μυκόνου.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει επ’ αυτοφώρω ένα μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τα αρχηγικά μέλη της 6μελούς συμμορίας.

Το περασμένο Σάββατο (24 Ιουνίου 2023) συνελήφθη επ’ αυτοφώρω έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, ένας αλλοδαπός ηλικίας 27 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αρχηγικών μελών (αλλοδαπού ηλικίας 41 ετών και ημεδαπού 27 ετών).

Τον έπιασα στα πράσα

Σημειώνεται ότι, ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς που είχαν στήσει ενέδρα και συνελήφθη τη στιγμή που αποχωρούσε από συγκρότημα κατοικιών όπου είχε διαπράξει κλοπή, από κοινού με δύο συνεργούς του, έχοντας στην κατοχή του φορητό κουτί ασφάλειας (safe box), αντιστεκόμενος σθεναρά κατά την ακινητοποίησή του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών καθώς και βίας κατά υπαλλήλων -δικαστικών λειτουργών.

Έμεναν σε πολυτελή βίλα

Σύμφωνα με την Αστυνομία τουλάχιστον από τα τέλη του μηνός Μαΐου 2023 τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με τη συμμετοχή των υπολοίπων δραστών και χαρακτηριστικά δομημένης σπείρας, έχοντας ως ορμητήριο πολυτελή κατοικία διαμονής, δρούσαν στοχευμένα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν κλοπές- διαρρήξεις σε κατοικίες – βίλες του νησιού, κατά κανόνα, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν προσωρινά.

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας, καθώς και κουτιά ασφαλείας (safe box) με το περιεχόμενο τους.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει 455.000 ευρώ.

Στην κατοικία όπου διέμεναν οι δράστες και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και σταδιακά αναγνωρίζονται ως προϊόντα κλοπής. Επίσης, βρέθηκαν διαρρηκτικά μέσα, εργαλεία αξιολόγησης χρυσών αντικειμένων, και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η διερεύνηση υπόθεση συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί τυχόν εγκληματική τους δραστηριότητα και άλλες χρονικές περιόδους.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024