Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηλίας Κασιδιάρης: Τρεις μηνυτές κατά οπαδού του μετά από απειλές για δολοφονία - «Αίμα, τιμή, δεν ήμουνα εκεί»

Ηλίας Κασιδιάρης: Τρεις μηνυτές κατά οπαδού του μετά από απειλές για δολοφονία – «Αίμα, τιμή, δεν ήμουνα εκεί»

Ιάσονας Αποστολόπουλος, Τζαβέντ Ασλάμ και Πέτρος Κωνσταντίνου μήνυσαν φανατικό οπαδό του Ηλία Κασιδιάρη μετά από προτροπή για τη δολοφονία τους από sniper. «Εξαφανίστηκε» από το διαδίκτυο ο μηνυθείς.

Μήνυση εναντίον χρήστη του Twitter μετά από προτροπή για τη δολοφονία τους κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο συντονιστής της οργάνωσης «Mediterranea Saving Humans», Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ και ο συντονιστής της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις ζητούν την ποινική δίωξη κατά του πραγματικού προσώπου στον οποίο ανήκει ο (απενεργοποιημένος πλέον) λογαριασμός στο Twitter με το όνομα «Γρηγόρης Τσούλος».

Ο συγκεκριμένος χρήστης του Twitter είχε γράψει στη γνωστή πλατφόρμα στις 18 Ιουνίου στις 15:48 το μεσημέρι: «Ας ελπίσουμε αγαπητοί μου συνέλληνες ότι εις το εγγύς μέλλον θα βρεθεί ένα ευλογημένο, ένα άγιο χέρι ενός ελεύθερου σκοπευτή το οποίο θα υλοποιήσει τα δέοντα εκπληρώνοντας τον διακαή πόθο κάθε σκεπτόμενου κάθε ουσιαστικού Ελληνα. Ητοι… να επισπεύσει το βιολογικό τέλος των εικονιζομένων… Αρκετάααααα!!!! Αρκετά πλέον αγαπητοί μου!!!!».

Ο συγκεκριμένος χρήστης του Twitter στοχοποίησε τους τρεις προαναφερθέντες μετά τις τοποθετήσεις τους για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, όταν και ζήτησαν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για ό,τι συνέβη.

Ο ίδιος λίγες ώρες μετά τις απειλές του και την προτροπή για τη δολοφονία των τριών, έτρεξε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.

Για την απενεργοποίηση του λογαριασμού του ανθρώπου που απείλησε τους τρεις, ανάρτηση έκανε σήμερα ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στην οποία γράφει: «Υποστηρικτής των Σπαρτιατών, ονόματι Γρηγόριος Τσούλος, ανέβασε δημόσιο κάλεσμα για την δολοφονία μου, καθώς και για τον Τ. Ασλάμ και τον Π. Κωνσταντίνου.

Κάναμε μήνυση και αμέσως ο γενναίος πατριώτης απενεργοποίησε τον λογαριασμό του.

Το κλασσικό, «Αίμα-Τιμή δεν ήμουνα εκεί».

Μάλιστα, ο γνωστός ακτιβιστής έχει δημοσιεύσει και την απειλητική ανάρτηση του «Γρηγόρη Τσούλου».

Φανατικός οπαδός του Κασιδιάρη

Ο «Γρηγόρης Τσούλος» επιχείρησε να σβήσει τα ίχνη του από το διαδίκτυο μόλις κατάλαβε ότι θα μπορούσε να τιμωρηθεί. Ωστόσο, παλιότερες δημοσιεύσεις του αποδεικνύουν ότι είναι φανατικός οπαδός του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και πρώην χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη.

Σε αυτές τις αναρτήσεις αποθεώνει τον ναζιστή Κασιδιάρη και φιλοξενεί απάνθρωπες και ρατσιστικές απόψεις.

Δείτε σχετικές αναρτήσεις

Τι ζητούν οι τρεις μηνυτές

Όπως σημειώνουν οι τρεις μηνυτές, αυτό που ζητούν είναι να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του εγκαλούμενου για την τέλεση των αδικημάτων που περιγράφονται στο άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους).

Επίσης, ζητούν να διεξαχθεί επείγουσα ανάκριση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ταυτοποίηση του «Γρηγόρη Τσούλου».

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024