Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καινούργιο smartphone: Πώς θα καταλάβετε αν έχει όντως καλή κάμερα

Καινούργιο smartphone: Πώς θα καταλάβετε αν έχει όντως καλή κάμερα

Θέλετε ένα smartphone που να βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να έχετε κατά νου για να επιλέξετε εκείνο με την καλύτερη κάμερα.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες των smartphones έχουν, στην πραγματικότητα, μονοπωλήσει το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών, μιας και το πόσο καλά αποδίδει η κάμερα είναι μια ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι πριν αγοράσουν ένα νέο smartphone.

Είτε θέλετε να δείτε πόσο καλή είναι η κάμερα του κινητού που ήδη έχετε είτε σκέφτεστε ότι έχει έρθει η στιγμή για μια ανανέωση, αυτά είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε:

Τι είναι το διάφραγμα στην κάμερα;

Τα smartphone υψηλής τεχνολογίας από κολοσσούς όπως είναι οι εταιρείες Samsung αλλά και Apple και συγκεκριμένα τα μοντέλα Samsung Galaxy S23 και  iPhone 14 διαθέτουν ευρύτερα διαφράγματα φακών και ως εκ τούτου, η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ καλύτερη.

Συγκεκριμένα έχουν την δυνατότητα να απαθανατίσουν ένα αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά στην κάμερα, αποδίδοντας κάθε «ζωντανή» λεπτομέρεια, θολώνοντας το τοπίο πίσω και γύρω από αυτό.

Τι ρόλο παίζουν τα Megapixel;

Θέλετε το μοντέλο που έχετε επιλέξει να διαθέτει ανάλυση μεταξύ 12-21 megapixel, κάτι που είναι καλό, αλλά θα πρέπει επίσης να προσέξετε το μέγεθος των εικονοστοιχείων micron/um, καθώς αυτό μπορεί να σημαίνει επίσης βελτιωμένη ποιότητα εικόνας.

Για παράδειγμα, οι ναυαρχίδες της Samsung διαθέτουν αρκετά μεγάλα εικονοστοιχεία micron/um, που επιτρέπουν στον αισθητήρα να συγκεντρώσει περισσότερο φως και ως αποτέλεσμα, θα μπορείτε να τραβάτε καλύτερες φωτογραφίες.

Μεγαλύτερη οθόνη

Καθώς δεν υπάρχει παραδοσιακό σκόπευτρο, θα κρατάτε το smartphone σας με 2 χέρια και θα χρησιμοποιείτε την οθόνη ως σκόπευτρο και κλείστρο. Ως αποτέλεσμα, όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη, τόσο περισσότερα θα βλέπετε.

Σε αυτήν την περίπτωση το Xiaomi Redmi Note 11 Pro είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε μιας και εκτός από το δυνατό τριπλό σύστημα κάμερας, διαθέτει οθόνη 6,67″ Super AMOLED και με ανάλυση στα 1080 x 2400 pixels.

Επίσης, επιλέξτε smartphones με οθόνη κατασκευασμένη από Gorilla Glass, καθώς θα είναι πιο ανθεκτικά σε γρατζουνιές και πτώσεις. Έχετε κατά νου ότι όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση της οθόνης, τόσο πιο καθαρή θα είναι η εικόνα που θα βλέπετε.

Στο iPhone 14 απολαμβάνετε Retina οθόνη με λειτουργία HDR, που σας χαρίζει ακόμα πιο καθαρή εικόνα χωρίς να κουράζονται τα μάτια σας.

Οπτική σταθεροποίηση εικόνας

Η σταθεροποίηση εικόνας είναι κάτι που είναι ενσωματωμένο στις κάμερες των smartphone για να ελαχιστοποιήσει την επίδραση που μπορεί να έχει το κούνημα των χεριών σας στις τελικές σας φωτογραφίες.

Χωρίς αυτό, οποιαδήποτε κίνηση κάνετε μπορεί να συλληφθεί από την κάμερα και να χαλάσει τη λήψη σας.

Επιλέξτε μορφή RAW

RAW είναι το όνομα που δίνεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου και το κύριο πλεονέκτημα της λήψης σε RAW είναι ότι αντιμετωπίζετε κάθε λήψη όπως θέλετε να φαίνεται και όχι όπως αποφασίζει η κάμερα ότι πρέπει να φαίνεται.

Τα αρχεία RAW σάς δίνουν επίσης περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πώς θα φαίνεται η τελική εικόνα σας. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την έκθεση και να προσαρμόσετε την ισορροπία λευκού, κάτι που είναι πιο δύσκολο με τα αρχεία JPEG.

Το Samsung Galaxy S23 διαθέτει το Expert RAW για λήψη σε μορφή RAW υψηλής ανάλυσης, για φωτεινές και λεπτομερείς λήψεις.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024