Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
DSLR ή Mirorless: Ποιος τύπος κάμερας σου ταιριάζει περισσότερο

DSLR ή Mirorless: Ποιος τύπος κάμερας σου ταιριάζει περισσότερο

Για τέλειες φωτογραφίες

Απολαύστε την κάθε μέρα με ένα κλικ…Ένα αυθόρμητο ταξίδι σε μια πόλη. Ένα απόγευμα στην ύπαιθρο. Μια νυχτερινή έξοδος στην πόλη. Πώς θα το πετύχετε φυσικά με μια φωτογραφική μηχανή. Και το ερώτημα είναι ποια να επιλέξετε  DSLR ή mirrorless για να μοιράζεστε λήψεις υψηλής ποιότητας με τον κόσμο σας.

Οι καλύτερες φωτογραφικές μηχανές DSLR και mirrorless διαφέρουν ως προς την κατασκευή και τη σχεδίασή τους, αλλά όχι ως προς τους αισθητήρες, την ποιότητα εικόνας και, μάλιστα, πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά και την τεχνολογία τους.

Οι διαφορές είναι εν μέρει φυσικές – ο τρόπος με τον οποίο φαίνονται, χειρίζονται και λειτουργούν αυτές οι δύο μορφές κάμερας – και εν μέρει τεχνικές όσον αφορά τα συστήματα λήψης βίντεο και αυτόματης εστίασης που προσφέρουν.

Προφανώς, μπαίνει και η προσωπική προτίμηση. Έτσι, στη ερώτηση DSLR εναντίον Mirrorless η απάντηση μπορεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποια θα σας αρέσει να χρησιμοποιείτε περισσότερο.

DSLR εναντίον mirrorless: Ποια είναι η καλύτερη;

Αν και οι κάμερες χωρίς καθρέφτη μπορούν να υπερηφανεύονται για την πιο πρόσφατη τεχνολογία απεικόνισης και πιο λεπτή εργονομία, οι DSLR έχουν πολύ πιο παραδοσιακές φυσικές ιδιότητες (συμπεριλαμβανομένων των οπτικών σκοπεύτρων) και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Οι DSLR και οι mirrorless προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία λήψης, οπότε ας δούμε τις βασικές διαφορές μεταξύ τους.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Το κλειδί είναι στα ονόματα. Το DSLR σημαίνει Digital Single Lens Reflex, το οποίο λειτουργεί όταν το φως χτυπά έναν καθρέφτη υπό γωνία 45 μοιρών. Αυτό το φως πηγαίνει κατευθείαν σε ένα οπτικό σκόπευτρο που σας επιτρέπει να βλέπετε ακριβώς τι κοιτάζει ο φακός.

Όταν είστε έτοιμοι να τραβήξετε μια φωτογραφία, αυτός ο καθρέφτης απομακρύνεται για να αποκαλύψει τον αισθητήρα εικόνας.

Αντίθετα, οι mirrorless το έχετε μαντέψει – δεν έχουν καθρέφτη. Με αυτές τις κάμερες, το φως περνά μέσα από τον φακό και κατευθείαν στον αισθητήρα που πρόκειται να υποβληθεί σε επεξεργασία. Στη συνέχεια εμφανίζεται είτε στην οθόνη στο πίσω μέρος της κάμερας είτε στο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF), το οποίο είναι στην ουσία μια πολύ μικρή οθόνη. Αυτή τη φορά, όταν τραβάτε μια φωτογραφία, η κάμερα απλώς καταγράφει αυτό που βρίσκεται στον αισθητήρα εκείνη τη στιγμή.

Στα συν των DSLR καμερών είναι ο εξαιρετικός χειρισμός, προσφέρουν φανταστική ποιότητα εικόνας ενώ έχουν εξαιρετικά εντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας. Οι mirrorless προσφέρουν συνήθως τουλάχιστον 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με ορισμένα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας να προσφέρουν 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε πλήρη ανάλυση, με συνεχή αυτόματη εστίαση μεταξύ κάθε λήψης.

Τα καλύτερα βίντεο

Τόσο η DSLR όσο και η mirrorless τραβάνε βίντεο full HD 1080p το λιγότερο. Οι Mirrorless διαθέτουν όλο και περισσότερα μοντέλα με δυνατότητες για βίντεο 4Κ, κάτι που δεν συμβαίνει με τις DSLR (ακόμη τουλάχιστον).

Από την άλλη, οι DSLR υποστηρίζονται από περισσότερα αξεσουάρ για τη λήψη βίντεο, όπως π.χ., ποιοτικά εξωτερικά μικρόφωνα, προβολείς κλπ, αλλά αυτά απευθύνονται περισσότερο στον επαγγελματία παρά στον μέσο άνθρωπο.

Αν λοιπόν ψάχνετε να αγοράσετε φωτογραφική μηχανή για τέλειες φωτογραφίες τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, καθώς το SHOPFLIX.gr σας βοηθά να αποκτήσετε ό,τι κι αν θέλετε (όσο και αν κοστίζει) με έως 60 άτοκες δόσεις.

Η πλατφόρμα θα φροντίσει ώστε η νέας σας φωτογραφική μηχανή να φτάσει άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Για ακόμα πιο εύκολες και γρήγορες αγορές κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή του SHOPFLIX.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024