Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θα γίνει ο Σάσα Βεζένκοφ… Νίκολα Μίροτιτς

Θα γίνει ο Σάσα Βεζένκοφ… Νίκολα Μίροτιτς

Η ζωή στον Ολυμπιακό μετά την απόφαση Βεζένκοφ να φύγει για το ΝΒΑ και ο Μίροτιτς που φαντάζει υπ' αριθμόν 1 στόχος.

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν για τον Σάσα Βεζένκοφ. Και η τετράγωνη λογική των επαγγελματικών σπορ νίκησε το συναίσθημα.

Δεν είναι μόνο τα 20 εκατ. δολάρια σε τρία χρόνια (κάπου 10 εκατ. ευρώ το καθαρό «κέρδος») που από μόνα τους αποτελούν συμβόλαιο ζωής. Δεν είναι μόνο ότι στα 28 του προκύπτει μια ευκαιρία από εκείνες που αν πεις «όχι» μπορεί να μετανιώνεις για πάντα.

Είναι ότι οι Σακραμέντο Κινγκς με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις πρώτες ώρες της free agency έδειξαν στον Βούλγαρο MVP της Euroleague πως «ποντάρουν» στην περίπτωση του. Ότι του ετοιμάζουν μια θέση στο rotation από εκείνες που προσφέρει το δικαίωμα και να «παίξει» και να «δείξει» και να «αποδείξει» ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο.

Και οι Κινγκς δεν είναι ομάδα της σειράς. Τη σεζόν που πέρασε έφτασαν ως το Game 7 με τους Warriors του Στεφ Κάρι. Είναι ένα σύνολο επιπέδου playoffs με τους «δείκτες» να δείχνουν προς τα επάνω.

Ο Βεζένκοφ λοιπόν μετρώντας όλα τα παραπάνω αποφάσισε να κάνει το άλμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Να κλείσει μια καταπληκτική περίοδο σε φόντο Ερυθρόλευκο και να ανοίξει την επόμενη. Αν μπορεί να τα καταφέρει; Φυσικά.

Ο παίκτης που παραδίδει ο Ολυμπιακός στο ΝΒΑ, είναι ο καλύτερος της Ευρώπης. Με αυτοπεποίθηση στο φουλ. Και με εκείνο το σήμα κατατεθέν φαρμακερό σουτ που πλέον αποζητούν όλοι οι προπονητές του κόσμου.

Το τι θα κάνει ο Βεζένκοφ βεβαίως σε ένα εντελώς διαφορετικό μπάσκετ, είναι μια ιστορία που μόνο ο χρόνος μπορεί να την απαντήσει. Εδώ και λίγες ώρες αυτό που περιμένουν όλοι είναι πως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός σε αυτή την απώλεια. Χάνει τον πιο «επιδραστικό» παίκτη του στην επίθεση και ένα παιδί του «κορμού». Χάνει ένα «ελληνικό» διαβατήριο. Κάποιον που δεν θα ήθελε σήμερα να ακούσει πως επέλεξε τελικά το ΝΒΑ.

Οι Ερυθρόλευκοι όμως είναι ένας οργανισμός που αν μη τι άλλο έχουν δείξει και αποδείξει, πως και η μεθοδολογία τους είναι συγκεκριμένη. Και τέλος πάντων συνήθως είναι προετοιμασμένοι μπρος από τέτοιες απαιτητικές «ασκήσεις». Ήξεραν σίγουρα και οι ίδιοι ότι το πιθανότερο ήταν ο Βεζένκοφ να επιλέξει το Σακραμέντο. Άρα η αντίδραση τους αναμένεται άμεσα.

Και για να μην κοροϊδευόμαστε; Δεν είναι μυστικό το ενδιαφέρον τους για τον Νίκολα Μίροτιτς. Κάτι σε «έξι εκατ. ευρώ για δύο χρόνια» είναι η πρόταση που κυκλοφορεί και οπλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη για τον 32χρονο φόργουορντ. Ποσό που αν επιβεβαιωθεί ταξιδεύει το ελληνικό μπάσκετ σε άλλες εποχές. Τότε που οι μεγάλες ομάδες… έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα!

Δεν έχει σοβαρά έσοδα το μπάσκετ. Και το φετινό παράδειγμα όπου το bonus της Euroleague στον Ολυμπιακό για τη συμμετοχή του στον τελικό της διοργάνωσης δεν έφτασε καν το ένα εκατ. ευρώ τα λέει όλα. Παρά ταύτα ο ανταγωνισμός των αιωνίων σε αυτές τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού μαρτυρά… άγριες διαθέσεις.

Οι Πειραιώτες θα λάβουν μια αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από την μετακίνηση του Βεζένκοφ. Σκόπευαν να τον κρατήσουν εδώ με ένα νέο συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κάπου στα 2,2-2,4 εκατ ευρώ.

Προφανώς βάζουν όλα αυτά τα χρήματα μαζί για να πείσουν τον Μίροτιτς που εν τω μεταξύ ζητά κάτι σε 22 εκατ ευρώ από τη Μπαρτσελόνα για να σπάσει το συμβόλαιο του (ολοκληρώνονταν κανονικά το 2025).

Το μεγάλο παζάρι μόλις ξεκίνησε…

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024