Λαβρόφ μετά την ανταρσία της Wagner: Η Ρωσία έβγαινε πάντα ισχυρότερη από τις όποιες δυσκολίες
«Δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτα, ούτε να δώσουμε σε κανέναν διαβεβαιώσεις», είπε ο Λαβρόφ
Η Ρωσία έβγαινε πάντα ισχυρότερη και πιο ανθεκτική από τις όποιες δυσκολίες, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ερωτηθείς για την σταθερότητα της χώρας του έπειτα από την σύντομη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ είπε ότι η αντίδραση πολλών δυτικών αξιωματούχων απέναντι στην ανταρσία των ανδρών του Γεβγκένι Πριγκόζιν — ο οποίος έχει δηλώσει ότι κατέρρευσε το προσωπείο της ρωσικής ισχύος– δείχνει έμμεσα ότι οι ίδιοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε πόλεμο με την Μόσχα.
«Δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτα»
«Δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτα, ούτε να δώσουμε σε κανέναν διαβεβαιώσεις. Ενεργούμε με διαφάνεια, ο πρόεδρος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην χώρα μας έχουν μιλήσει για το θέμα αυτό. Αν υπάρχουν αμφιβολίες στη Δύση, είναι δικό σας το πρόβλημα. Η Ρωσία ανέκαθεν αναδυόταν πιο ανθεκτική και ισχυρότερη έπειτα από τις όποιες δυσκολίες», τόνισε ο ίδιος.
Ο ανώτατος ρώσος διπλωμάτης είπε ακόμη ότι η ίδια η Μόσχα αμφιβάλλει για τις ικανότητες πολλών δυτικών πολιτικών.
Ο Λαβρόφ έκανε έκκληση για διεύρυνση της συμμετοχής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε ασιατικές, αφρικανικές και λατινοαμερικανικές χώρες για να να σπάσει, όπως την χαρακτήρισε, η δυτική κυριαρχία στον κόσμο.
«Η πλειονότητα του κόσμου δεν θέλει να ζει σύμφωνα με τους δυτικούς κανόνες», σημείωσε.
Ο Λαβρόφ επανέλαβε την κατηγορία της Μόσχας ότι η Δύση, ειδικά οι ΗΠΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την Ρωσία και την Κίνα να ενεργούν ανεξάρτητα σε έναν πολυπολικό κόσμο.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442