Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε στο Μαϊάμι (και) τον αγαπημένο προπονητή του Λιονέλ Μέσι

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πήρε στο Μαϊάμι (και) τον αγαπημένο προπονητή του Λιονέλ Μέσι

Ο παιδικός ήρωας του Λιονέλ Μέσι, Τάτα Μαρτίνο, μετά τη Μπάρτσα και την Εθνική θα συναντηθεί στο Μαϊάμι με τον «ποδοσφαιρικό» του γιο

Η τελευταία δημόσια εικόνα του ήρθε απευθείας από το «Λα Μπομπονέρα» στο ετεροχρονισμένο πάρτι αποχαιρετισμού της Μπόκα Τζούνιορς στο «τελευταίο 10άρι»: Τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε που πριν από μερικά βράδια έγινε αιτία να συγκεντρωθεί στο Caminito η ελίτ του ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

Και έπαιξε φορώντας τη φανέλα της Εθνικής και σκόραρε και το ευχαριστήθηκε ο Λιονέλ Μέσι, έστω ακούγοντας από την κερκίδα να του ζητούν συγγνώμη γιατί «για την La Doce ο καλύτερος θα είναι πάντα ο Ρικέλμε».

Υπήρξε όμως και… τηλεοπτική εικόνα, αυτές τις ημέρες. Η πρώτη φορά του Λιονέλ Μέσι σε ρόλο ηθοποιού. Συμμετείχε ως guest στη δημοφιλή σειρά της πατρίδας του με τίτλο «Los Protectores», η οποία έχει ούτως ή άλλως άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο οπότε του… ταίριαξε «γάντι»! Δεν ήταν κάτι φοβερό. Τον εαυτό του κλήθηκε να ενσαρκώσει σε μια πεντάλεπτη σκηνή όπου συναντούσε τρεις ατζέντηδες. Έγινε όμως για χάρη του ένας μικρός χαμός μιας και η δημοφιλία του αυτή τη στιγμή στην Αργεντινή συγκρίνεται μόνο με την μανία των 80s που οι συμπατριώτες του είχαν για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Παρά ταύτα ο Pulga κάπου εδώ πρέπει να αρχίσει να φτιάχνει βαλίτσες μιας και το Μαϊάμι έχει φορέσει τα καλά του για να τον υποδεχτεί και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε ρόλο ταχυδακτυλουργού κλείνει τη μια συμφωνία πίσω από την άλλη προκειμένου να στρωθεί το απαραίτητο… κόκκινο χαλί. Δεν είναι μυστικό ότι ο κολλητός του από τη Μπάρτσα, ο Σέρχι Μπουσκέτς θα φορέσει και αυτός την φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι. Δεν είναι μυστικό εδώ και λίγες ώρες πως νέος προπονητής του κλαμπ θα είναι ο Τάτα Μαρτίνο. Το παιδικό είδωλο του Μέσι από τα χρόνια της Νιούελς. Ο ίδιος που ο πιο επιδραστικός παίκτης των καιρών μας συνεργάστηκε πρώτα στην Μπάρτσα (μετά τον θάνατο του Τίτο Βιλανόβα) και έπειτα στην εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ακόμη ψάχνουν σε ολόκληρο τον κόσμο να βρουν το «ποσό» που έπεισε τον Μέσι να αποδεχτεί την πρόκληση του δικού του «αμερικανικού ονείρου». Άλλοι λένε 115 εκατ δολάρια τον χρόνο, άλλοι 140, και όλοι μαζί συμφωνούν πως μετά τα 2,5 χρόνια του συμβολαίου του έχει εξασφαλίσει και το προνόμιο να αποκτήσει μετοχές του club που φυσικά με τη σειρά του αναμένει τρομερά έσοδα από την αλλαγή της εμπορικής του αξίας. Μαζί τους περιμένει ολόκληρο το MLS να έχει μια τρίτη μεγάλη ευκαιρία έπειτα από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 όταν εμφανίστηκαν εκεί ποδοσφαιριστές σαν τον Πελέ, τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ και βέβαια μετά την διοργάνωση του Μουντιάλ του 1994.

Οι Αμερικανοί διοργανώνουν το επόμενο Copa America σε έναν χρόνο από τώρα και το 2026 είναι η ηγέτιδα δύναμη στη συνδιοργάνωση του επόμενου Μουντιάλ (ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς). Φυσικά προσδοκούν και στα δύο αυτά τουρνουά να είναι εκεί ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος υπέγραψε ακριβώς για τρία χρόνια με την προσδοκία να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία που θα αγωνιστεί σε έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για να συμβούν όλα αυτά ο Μέσι πρέπει να είναι χαρούμενος στο Μαϊάμι, να έχει τους φίλους του, ένα εξαίσιο ποδοσφαιρικό σενάριο για τον επίλογο, ένα σπουδαίο οικονομικό deal –το μεγαλύτερο στην Ιστορία του MLS-. Και ανθρώπους να του κάνουν όλα τα χατίρια. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει βάλει πρώτο-πρώτο το δικό του όνομα στη λίστα. Υπολογίζεται ότι ο Μέσι μέσα στον Ιούλιο θα παίξει για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα. Και μέχρι τότε… αναμένεται να συμβούν και άλλα πολλά. Πάντα και μόνο για χάρη του.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024