Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοποίηση ζώου στη Ζάκυνθο: Σε ασφαλή χώρο ο σκύλος που σερνόταν δεμένος από το αυτοκίνητο του αφεντικού του

Κακοποίηση ζώου στη Ζάκυνθο: Σε ασφαλή χώρο ο σκύλος που σερνόταν δεμένος από το αυτοκίνητο του αφεντικού του

Το σκυλί φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματα του και δεν μπορεί να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα.

Σε ασφαλή χώρο βρίσκεται πλέον ο σκύλος, τον οποίο έσερνε με το αυτοκίνητό του άνδρας στο Γαϊτάνι Ζακύνθου.

Όπως αναφέρει η Ημέρα Ζακύνθου, ουσιαστική ήταν μέχρι το τέλος η παρέμβαση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, καθώς οι εθελόντριες μερίμνησαν να πάρουν αρχικά το ζώο από τον 75χρονο και στη συνέχεια, το περιέθαλψαν.

Το σκυλί φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματα του και δεν μπορεί να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα. Είναι μεγάλο σε ηλικία και όπως διαπιστώθηκε δεν λάμβανε την απαραίτητη φροντίδα, καθώς έφερε τσιμπούρια και ψύλλους.

Δείτε τι αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του, ο Όμιλος:

“Επί τέσσερις ώρες, δυο εθελόντριες του Σωματείου μας, τις πέρασαν στο Α.Τ Ζακύνθου, για να μπορέσει η Αστυνομία να αποφασίσει την αφαίρεση του ζώου…

Ο δράστης συνεληφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, και όπως ενημερωθήκαμε, βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30,000€ για βάναυση κακοποίηση ζώου.

– Τι δουλειά είχε να μεταφέρεται ένα ζώο στο καπό του αυτοκινήτου και μάλιστα δεμένο;

– Ποια δικαιολογία μπορεί να υπάρχει στην εποχή που ζούμε, ώστε κάποιος να μη μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια το κατοικίδιο του;

Αν δεν ήταν οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκίνητων να του φωνάξουν, το ζώο θα είχε βρει μαρτυρικό θάνατο σερνόμενο στην άσφαλτο…

Το σκυλί είναι μεγάλο σε ηλικία, έχει ήδη εξεταστεί από κτηνίατρο, φέρει ελαφρά καψίματα στα πέλματα του και δε μπορεί να σταθεί όρθιο για πολλή ώρα. Θα γίνουν και περαιτέρω εξετάσεις.

Κάποιοι είχαν φροντίσει να το πλύνουν, πριν το πάρουμε, ίσως για να βγει η μαυρίλα της ασφάλτου από τη γούνα του, και να του βάλουν καινούργιο περιλαίμιο.

Παρολαυτα δε πρόλαβαν να αγοράσουν αποπαρασιτικο… ήταν με τσιμπούρια και ψύλλους.

Είναι ασφαλής και κοιμάται ήσυχος… τον θόρυβο τον κάνουμε εμείς”.

Τι υποστηρίζει ο οδηγός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως έδεσε τον σκύλο στο πορτ μπαγκάζ. Το είχε αφήσει, όπως ανέφερε, ανοιχτό για να μπαίνει αέρας και κάποια στιγμή, όπως είπε στους αστυνομικούς, το ζώο πήδηξε στον δρόμο χωρίς να καταλάβει το παραμικρό.

Στα πλάνα που προκαλούν ανατριχίλα, φαίνεται ένα κομμάτι από το σύρμα να καταλήγει στο πορτ μπαγκάζ και το υπόλοιπο να έχει μπλεχτεί στον κοτσαδόρο.

«Δεν χωρούσε να το βάλει στο πίσω κάθισμα το σκυλί και συνηθίζει μνα το βάζει με ένα σύρμα στο πορτμπαγκάζ πίσω ανοιχτό και να παίρνει αέρα το σκυλί. Αυτό το σκυλί είναι φίλος του. Είναι το αγαπημένο του. Πάνε μαζί σε εξωτερικές εργασίες, να φτιάξει μηχανήματα και το παίρνει μαζί του. Βγήκε από την τρύπα το σκυλί και κρεμάστηκε», είπε ακόμα το άτομο από το περιβάλλον του άνδρα.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024