Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος: Τι υποστηρίζει ο οδηγός που έδεσε σκύλο στον κοτσαδόρο και τον έσερνε στον δρόμο

Ζάκυνθος: Τι υποστηρίζει ο οδηγός που έδεσε σκύλο στον κοτσαδόρο και τον έσερνε στον δρόμο

Άτομα από το στενό του περιβάλλον μιλούν στο MEGA και τονίζουν πως πρόκειται για έναν φιλόζωο που κατηγορείται άδικα.

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το νέο βίντεο ντοκουμέντο κακοποίησης ζώου και στο οποίο διακρίνεται ένας σκύλος δεμένος με σύρμα στον κοτσαδόρο αυτοκινήτου, σέρνεται σε δρόμο της Ζακύνθου, με τον οδηγό να συνεχίζει την πορεία του με ταχύτητα και το ζώο να υποφέρει.

Μετά από λίγες ώρες και αφού αυτό το αποτρόπαιο περιστατικό προκάλεσε σάλο ο 75χρονος συνελήφθη και επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ωστόσο, παρόλο που η εικόνα δείχνει βάναυση και σκληρή κακοποίηση ζώου, άτομα από το στενό του περιβάλλον του ηλικιωμένου μιλούν στο MEGA και τονίζουν πως πρόκειται για έναν φιλόζωο που κατηγορείται άδικα.

«Ό,τι αδέσποτο πάει, το ταΐζει, τα έχει εκεί πέρα, γεννάνε, τα μεγαλώνει. Από το ίδιο πιάτο τρώει το σκυλί μαζί με αυτόν. Πήγε η αστυνομία και τον προσήγαγαν, τον πήραν από το σπίτι του. Του έφυγε από το πορτμπαγκάζ και κρεμάστηκε», είπε άτομο από το περιβάλλον του 75χρονου.

Τι υποστήριξε ο οδηγός στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως έδεσε τον σκύλο στο πορτ μπαγκάζ. Το είχε αφήσει, όπως ανέφερε, ανοιχτό για να μπαίνει αέρας και κάποια στιγμή, όπως είπε στους αστυνομικούς, το ζώο πήδηξε στον δρόμο χωρίς να καταλάβει το παραμικρό.

Στα πλάνα που προκαλούν ανατριχίλα, φαίνεται ένα κομμάτι από το σύρμα να καταλήγει στο πορτ μπαγκάζ και το υπόλοιπο να έχει μπλεχτεί στον κοτσαδόρο.

«Δεν χωρούσε να το βάλει στο πίσω κάθισμα το σκυλί και συνηθίζει μνα το βάζει με ένα σύρμα στο πορτμπαγκάζ πίσω ανοιχτό και να παίρνει αέρα το σκυλί. Αυτό το σκυλί είναι φίλος του. Είναι το αγαπημένο του. Πάνε μαζί σε εξωτερικές εργασίες, να φτιάξει μηχανήματα και το παίρνει μαζί του. Βγήκε από την τρύπα το σκυλί και κρεμάστηκε», είπε ακόμα το άτομο από το περιβάλλον του άνδρα.

Ο 75χρονος ανέφερε πως το ζώο ήταν αδέσποτο, όμως μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων, μια οικογένεια υποστήριξε πως ήταν δικό της και το ζήτησε πίσω.

«Είναι ένα ζώο που σίγουρα είναι σε σοκ και ταλαιπωρημένο γιατί κοιμήθηκε όλη τη νύχτα σερί. Επειδή κοιμήθηκε σε μαλακό κρεβάτι ήρθε και απλώθηκε, κοιμήθηκε βαθιά, αυτό πολλές φορές είναι δείγμα, αν είναι στρεσαρισμένο, ένας βαθύς ύπνος», ανέφερε το μέλος Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, Παναγιώτα Λημνιού.

Το βίντεο τράβηξε οδηγός που έτυχε να περνάει από το σημείο. Ήταν εκείνος που ανάγκασε τον ηλικιωμένο να σταματήσει.

Το θέμα ανέδειξαν φιλοζωικές οργανώσεις της Ζακύνθου που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 75χρονου οδηγού.

Ο τραυματισμένος σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και δεν κινδυνεύει η ζωή του. Τα καψίματα στα πέλματα όμως δεν του επιτρέπουν να σταθεί για την ώρα όρθιος για μεγάλη διάρκεια.

Πριν από λίγες μόνο μέρες, ανάλογες εικόνες είχαν καταγραφεί στο Μουζάκι της Ζακύνθου με θύμα σε εκείνη την περίπτωση μία κατσίκα.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024