Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της κρατικής βιομηχανίας όπλων

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της κρατικής βιομηχανίας όπλων

Ο Ζελένσκι ανέμενε να αυξηθεί η παραγωγή συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, αλλά οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την κρατική βιομηχανία όπλων κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απομάκρυνε από τη θέση του τον επικεφαλής της κρατικής βιομηχανίας όπλων Ukroboronprom, τον Γιούρι Χούσιεφ (φωτογραφία, επάνω, από epravda.com.ua), με διάταγμά του που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η αύξηση της παραγωγής

Ο κ. Χούσιεφ βρισκόταν στη θέση από τον Δεκέμβριο του 2020. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, διάδοχός του θα είναι ο Χέρμαν Σμετάνιν, επικεφαλής εργοστασίου που παράγει τεθωρακισμένα οχήματα στο Χαρκίβ.

Οι υπηρεσίες της προεδρίας δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα αυτή τη διοικητική αλλαγή.

Σύμφωνα με την ψηφιακή εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα, ο κ. Ζελένσκι ανέμενε από τον κ. Χούσιεφ να αυξήσει την παραγωγή συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, αλλά οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Το Κίεβο εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τους πυραύλους που του δωρίζουν οι σύμμαχοί του στη Δύση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συνεχίζεται επιτυχώς

Στο μεταξύ, η αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, που προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη στα χέρια της Ρωσίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, συνεχίζεται επιτυχώς, διαβεβαίωσε προχθές Δευτέρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Οι μαχητές μας προέλασαν σε όλες τις κατευθύνσεις σήμερα, είναι χαρούμενη μέρα», είπε στο διάγγελμά του, αφού περιηγήθηκε σε μέτωπα και επιθεώρησε στρατιωτικές μονάδες.

«Εύχομαι στα παιδιά κι άλλες μέρες σαν αυτή», πρόσθεσε στο διάγγελμα, μαγνητοσκοπημένο στο εσωτερικό τρένου. Είπε επίσης πως υπήρξαν «πολλά συναισθήματα» όταν παρασημοφόρησε στρατιωτικούς και ενημερώθηκε για την πορεία των εχθροπραξιών.

Sports in

Ολυμπιακός Κ15 – ΠΑΟΚ Κ15 0-1: Πήραν το πρωτάθλημα στους Παίδες οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Superleague K15 επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με γκολ του Τοπαλίδη λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024