Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Γεραπετρίτης: Θύμα Ιταλού φαρσέρ ο Έλληνας ΥΠΕΞ - «Σκηνοθέτησε» συνάντηση με τον Φιντάν

Γιώργος Γεραπετρίτης: Θύμα Ιταλού φαρσέρ ο Έλληνας ΥΠΕΞ – «Σκηνοθέτησε» συνάντηση με τον Φιντάν

Ένας ψεύτικος λογαριασμός του Γιώργου Γεραπετρίτη στο twitter προσπάθησε να φέρει «εξελίξεις» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Τομάζο Ντεμπενεντέτι, ο γνωστός Ιταλός φαρσέρ που ειδικεύεται στην προώθηση fake news στο ίντερνετ, ξαναχτύπησε με στόχο αυτή τη φορά τον νέο ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη.

O Ιταλός που αρέσκεται ιδιαίτερα να διαδίδει fake news για τους «θανάτους» διασήμων, δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο twitter με το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη και αφού καλωσόρισε τους χρήστες προκειμένου να μπερδέψει ότι πρόκειται για αληθινό λογαριασμό προχώρησε στην απόπειρα να προωθήσει μία ψεύτικη είδηση.

Fake news με το βλέμμα… στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Έγραψε, ως Γιώργος Γεραπετρίτης, ότι είχε μία πολύ σημαντική και φιλική τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν κατά την οποία μάλιστα συμφωνήθηκε συνάντηση τον Ιούλιο στην Άγκυρα.

Στη συνέχεια προχώρησε και σε νέα ανάρτηση με την οποία ενημέρωνε για τον «θάνατο» του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, που προφανώς είναι fake news.

Καθώς η φάρσα του Ντεμπενεντέτι δεν βρήκε ανταπόκριση αποφάσισε να αποκαλύψει μόνος του την ταυτότητά του κάνοντας μία ανάρτηση που παραδεχόταν ότι ο εν λόγω λογαριασμός ήταν ψεύτικος.

Ήδη το υπουργείο Εξωτερικών είχε αντιληφθεί από το πρωί τη δημιουργία ενός ψεύτικου λογαριασμού και είχε ήδη κάνει αναφορά στο twitter.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024