Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρώσοι φαρσέρ: Έχουν «ψαρώσει» πολλούς διάσημους – Ποιοι είναι ο Βοβαν και ο Λέξους

Ρώσοι φαρσέρ: Έχουν «ψαρώσει» πολλούς διάσημους – Ποιοι είναι ο Βοβαν και ο Λέξους

Ο Βόβαν και ο Λέξους είναι διάσημοι φαρσέρ στη Ρωσία και οι φάρσες τους έχουν αγγίξει ακόμη και το όριο του διπλωματικού επεισοδίου.

Θύματα των δυο Ρώσων φαρσέρ έχουν πέσει πολλοί διάσημοι. Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί. Τελευταία τους επιτυχία, όταν τηλεφώνησαν στον Βρετανό υπουργό Άμυνας παριστάνοντας τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του ζήτησαν περισσότερα αντιαρματικά.

Τότε ο Μπεν Γουάλας – ο βρετανός υπουργός Άμυνας- τους είπε το αμίμητο, ότι τελειώνουν στην χώρα του τα αντιαρματικά όπλα και δεν έχει άλλα. Στην Αγγλία έγινε πρώτο θέμα. Σάλος και πανικός.

Πως μπόρεσαν οι ρώσοι φαρσέρ να φτάσουν να τηλεφωνήσουν στο προσωπικό τηλέφωνο του ίδιου του υπουργού, ρωτούσαν τα ΜΜΕ. Ενώ ο ίδιος ο Γουάλας έγραψε στο twitter: «Τα πράγματα πρέπει να πάνε τόσο άσχημα για το Κρεμλίνο που τώρα καταφεύγουν σε φάρσες και ψεύτικα βίντεο»

Ο Βόβαν και ο Λέξους

Οι δυο φαρσέρ είναι ευρέως γνωστοί στη Ρωσία για τις φάρσες και τα χωρατά που κάνουν. Τα πραγματικά τους ονόματα είναι Αλεξέι Στολιάροφ και Βλαντίμιρ Κουζνέτσοφ.

Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε το 2014. Θύμα τους, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκατσένκο. Και από τότε πήραν φόρα και δεν σταματούσαν. Και το παράξενο είναι πως όλοι τους πίστευαν και «ψάρωναν».

Κάποια στιγμή μάλιστα επικοινώνησαν με τον στρατηγό Κέβιν Μακλάφινγκ στις ΗΠΑ. Τότε ο Βόβαν παρίστανε τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοβ. Ο στρατηγός «ψάρωσε» και αποκάλυψε τα πάντα στους φαρσέρ. Όπως για παράδειγμα πληροφορίες σχετικά με την παροχή αμρικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Και ο Έλτον Τζον

Έναν χρόνο μετά, το 2015, τηλεφώνησαν στον Έλτον Τζον και παρίσταναν ότι είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Άρχισαν να του μιλάνε για τα δικαιώματα τον ομοφυλόφιλων στη Ρωσία. Ο Έλτον Τζον «ψάρωσε» και αυτός και άρχισε να λέει ότι είναι «μεγάλο προνόμιο που μιλά σε έναν από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

Με τη φάρσα έγινε πανικός σε όλον τον κόσμο και τελικά αναγκάστηκε ο ίδιος ο Πούτιν να τηλεφωνήσει πραγματικά στον Άγγλο τραγουδιστή και συνθέτη, να του ζητήσει συγνώμη και να του τονίσει ότι δεν ήταν εκείνος αλλά δυο άκακοι φαρσέρ.

Και ο πρίγκιπας Χάρι

Άλλο ένα γνωστό θύμα του Βόβαν και του Λέξους ήταν και ο πρίγκιπας Χάρι. Τότε οι φαρσέρ παρίσταναν την Γκρέτα Τούμπεργκ και τον πατέρα της, Σβάντε. Ο πρίγκιπας «ψάρωσε» και άρχισε να μιλά ανοιχτά για το πόσο αγωνιά για το Brexit, ενώ είπε πως ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «είχε αίμα στα χέρια του». Μάλιστα κάποια στιγμή είπαν στον πρίγκιπα (πάντα υποδυόμενοι την Τούμπεργκ) ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι επιτακτική ανάγκη να μετακινηθούν οι πιγκουΐνοι από τον Βόρειο Πόλο.

Και η Καμάλα Χάρις

Φαίνετα ότι η Τούμπεργκ, είχε επιτυχία και οι δυο φαρσέρ αποφάσισαν να την υποδυθούν ξανά, αυτή τη φορά για να μιλήσουν με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις η οποία τότε ήταν υποψήφια. Άρχισαν να της λένε διάφορες πληροφορίες για τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και κάποια στιγμή η Τούμπεργκ είπε στην Καμάλα που συμφώνησε: «Είμαι τόσο τρομοκρατημένη με αυτό που κάνει ο Τραμπ, δεν μπορώ καν να φάω ή να κοιμηθώ».

Και ο Μπόρις Τζόνσον

Σιγά μην γλίτωνε από τους δυο φαρσέρ και ο Μπόρις Τζόνσον. Τότε του παρίσταναν τον νέο πρωθυπουργό της Αρμενίας και άρχισαν να του διαβάζουν ποιήματα που είχε γράψει ο ίδιος ο Τζόνσον πριν μερικά χρόνια, για να τον καλοπιάσουν και να βοηθήσει την Αρμενία. Τελικά ύστερα από 18 ολόκληρα λεπτά ο Τζόνσον κατάλαβε ότι ήταν φάρσα και έκλεισε το τηλέφωνο.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024