Τουρισμός: Η Σαμοθράκη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας
Στο νησί οργανώθηκε και ταξίδι εξοικείωσης από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας και του τουρκικού Τύπου, βρέθηκε το νησί της Σαμοθράκης, ένας προορισμός πολύ κοντινός στη γειτονική χώρα, αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός.
Με στόχο την προβολή νέων προορισμών οργανώθηκε ένα ταξίδι εξοικείωσης από την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Τουρκίας σε συνεργασία με τον δήμο Σαμοθράκης, στο οποίο συμμετείχαν τρία μέλη της TÜRSAB (Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων), τρεις influencers και δύο δημοσιογράφοι.
Ειδικό πρόγραμμα
Το ειδικό πρόγραμμα που κατάρτισε ο δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., περιλάμβανε ξεναγήσεις για τη γνωριμία με την ιστορία, τις παραδόσεις, τα τοπικά προϊόντα και το μοναδικό φυσικό κάλλος της Σαμοθράκης, με τους συμμετέχοντες στο ταξίδι να περιγράφουν τις εντυπώσεις τους με πολύ θετικά σχόλια αλλά και με εμφανή την πρόθεση άμεσης δημιουργίας πακέτων προσφορών για τους Τούρκους τουρίστες.
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Σαμοθράκης, στη Γριά Βάθρα, στη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης «Φονιάς», ενώ έγινε και ο γύρος του νησιού με σκάφος με μία στάση στην παραλία Παχιά Άμμος.
Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο της Σαμοθράκης, στη Χώρα και έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νικόλαο Γαλατούμο, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιάννη Γλήνια και τοπικούς φορείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαλκιδική: Θρήνος για την οικογενειακή τραγωδία – Χαροπαλεύει η 7χρονη κόρη
- Το σκυλολόι των θαυμαστών της βαναυσότητας
- ΣΥΡΙΖΑ: Κρίση και διχασμός ξανά – Πολάκης και Δούρου στα χαρακώματα για κόμμα 7 βουλευτών
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442