Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο... Maestro που απογείωσε τον τουρισμό στους Παξούς - Πόσο μπορεί να αντέξει το νησί;

Ο… Maestro που απογείωσε τον τουρισμό στους Παξούς – Πόσο μπορεί να αντέξει το νησί;

Οι καταπράσινοι Παξοί έχουν γίνει αναμφισβήτητα πόλος έλξης για ολοένα και περισσότερους τουρίστες

«Βουλιάζουν« από τουρίστες οι Παξοί καθώς αρκετοί Έλληνες και ξένοι οδηγούνται στο νησί που ερωτεύτηκαν μέσα από τη σειρά Maestro.

Οι Παξοί ήταν ανέκαθεν μια πανέμορφη τοποθεσία ωστόσο το μεγάλο τουριστικό «μπαμ» το έκανε η πετυχημένη σειρά Maestro, η οποία απογείωσε το νησί, ταξιδεύοντάς το σε όλο τον κόσμο μέσα από το Netflix.

Το πανέμορφο νησί του Ιονίου βρίσκεται στο επίκεντρό, με μοναδικά τοπία. Οι υπέροχες παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά, οι θαλάσσιες σπηλιές καθώς και οι ελαιώνες και η πλούσια βλάστηση του νησιού δεσπόζουν, ενώ μέσα από το σενάριο προβάλλεται η παραδοσιακή γαστρονομία, η παράδοση, οι τέχνες, ο πολιτισμός, όχι μόνο του νησιού αλλά και όλης της Ελλάδας.

Η τοποθέτηση των Παξών στον εγχώριο και παγκόσμιο τηλεοπτικό χάρτη είναι μια σημαντική κίνηση για τον τουρισμό του νησιού.

Επιχειρηματίες του νησιού τονίζουν στον ΟΤ ότι οι τουριστικές κρατήσει είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τα πρώτα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά για την πορεία του τουρισμού.

Οι μήνες αιχμής κυλούν ήδη με υψηλές πληρότητες και αρκετοί εκτιμούν ότι οι σεζόν θα παραταθεί και πέραν του Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος μιλώντας στον ΟΤ, ανέφερε ότι «η σειρά Maestro έδειξε όμορφα πλάνα από τους Παξούς και αυτό είχε θετικό αντίκτυπο ώστε αρκετοί τουρίστες να επισκέπτονται το νησί. Οι περισσότεροι που επισκέπτονται το νησί είναι Άγγλοι, Έλληνες και Ιταλοί.

instagram.com/christopherpapakaliatis

Οι Βρετανοί, ανέφερε ο κ. Βλαχόπουλος, που αποτελούν τους βασικούς μας τουρίστες έχουν επηρεαστεί από το Brexit-και συγκεκριμένα τα μεσαία εισοδήματα- με αποτέλεσμα να κλείνουν λιγότερες ημέρες διακοπών στο νησί (οι κρατήσεις τους σε διανυκτερεύσεις περιορίζονται στις 10 ημέρες), ή να έρχονται κάθε δεύτερη χρονιά.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δήμαρχος τόνισε ότι Ιούλιο και Αύγουστο το νησί θα είναι sold out ενώ εκτίμησε ότι τα έσοδα φέτος θα είναι λίγο πιο κάτω από τη χρονιά – ορόσημο του 2019.

instagram.com/christopherpapakaliatis«Τα ημερόπλοια έρχονται από Κέρκυρα, Πάργα, Σύβοτα και υπάρχει ο ημερήσιος τουρισμός, οπότε μπορεί κάποιος να βρει κατάλυμα και μάλιστα σε προσιτές τιμές», σημειώνει ο κ. Βλαχόπουλος.

Σταματήσαμε τα γυρίσματα λόγω… πολυκοσμίας

Στην εκπομπή The 2Night Show βρέθηκε ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε για τη σειρά Maestro και ανέφερε ότι «σταματήσαμε τα γυρίσματα λόγω της πολυκοσμίας που έχει το νησί. Θα συνεχίσουμε από τον Σεπτέμβρη και μας έχουν μείνει άλλα έξι επεισόδια. Η επεξεργασία του έχει πάρα πολλές απαιτήσεις, γιατί γυρίζεται σαν να είναι κινηματογράφος, θέλει τους χρόνους αυτούς. Λόγω της πολυκοσμίας δεν μπορούν να συνεχιστούν τα γυρίσματα. Με αυτά τα παιδιά, με αυτή τη δουλειά, με αυτό το κλίμα, σε αυτό το νησί, για μένα είναι μια μοναδική εμπειρία. Πάντα οι Παξοί για μένα θα είναι σημείο αναφοράς!».

Πέρα από το cast του Maestro, που φιλοξενήθηκε  στο νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν, οι Παξοί αποτελούν νούμερο ένα καλοκαιρινό προορισμό και των σταρ του Χόλιγουντ.

Οι τουρίστες έρχονται αλλά…

Οι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα αλλά ξοδεύουν λιγότερα. Αυτή φαίνεται να είναι η κυρίαρχη τάση όπως την καταγράφουν τόσο οι άνθρωποι του τουρισμού όσο και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Έτσι, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο ενώ καταγράφει για φέτος τον Απρίλιο μία αύξηση κατά 19,9% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, στα 761,1 εκατ. ευρώ, έναντι 634,9 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022, σημειώνει ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 30%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 8,4%.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024