Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει και τη διαιτησία - Ανοιχτή η πόρτα σε όποιον θέλει να επενδύσει»

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει και τη διαιτησία – Ανοιχτή η πόρτα σε όποιον θέλει να επενδύσει»

Καταπέλτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι είπε για τους Κορδόν και Μαρτίνεθ…

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των Aντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους δύο, αλλά αναφέρθηκε και στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έκανε λόγο για σήψη, τόνισε πως «θα φτιάξουμε ομάδα που να κερδίζει και τη διαιτησία» ενώ επισήμανε πως για όποιον θέλει να επενδύσει σε ΠΑΕ ή Ερασιτέχνη η πόρτα θα είναι ανοιχτή.

Όσα είπε ο Μαρινάκης:

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια σήψη. Δεν το βλέπω μόνο εγώ, το βλέπει όλος ο κόσμος και πιστεύω το είδε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός, όλοι, το είπε κι ο πρωθυπουργός, ο κ Μητσοτάκης, πριν από μερικά χρόνια και γι’ αυτό ζήτησε από τον πρόεδρος της UEFA, κ. Τσέφεριν, μια δεσμευτική οδηγία -αυτό είναι η ολιστική μελέτη- στην ΕΠΟ για να την εφαρμόσει για την καλύτερη λειτουργία της ομοσπονδίας κι έτσι να δούμε πολύ καλύτερα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν μια υποχρεωτική οδηγία, ένα μνημόνιο αν θέλετε να το ονομάσουμε, μεταξύ FIFA-UEFA και της ελληνικής κυβέρνησης και ονομάστηκε ολιστική μελέτη. Αυτή η μελέτη, με μια τεράστια καθυστέρηση, η ΕΠΟ την προσάρμοσε στα μέτρα της, αλλά επί της ουσίας δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Η ΕΠΟ έχει επιτροπές, όμως δεν έχει κανονισμό που προβλέπει με την ολιστική μελέτη πώς να συγκαλούνται οι επιτροπές και τι θα κάνουν αυτές, όπως συμβαίνει στις προηγμένες χώρες,

Η ολιστική μελέτη προβλέπει ξεκάθαρα την ενασχόληση ξένων αρχιδιαιτητών, εδώ έχουμε στην ουσία τον κ. Μάνταλο. Και η ολιστική μελέτη προβλέπει τη δημιουργία επιτροπής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εμείς, από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αποφασίζουμε για την τύχη μας. Αυτό δεν έχει εφαρμοστεί, γιατί στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου την πλειοψηφία την έχει η ΕΠΟ. Άρα κοροϊδεύουμε τον κόσμο και τους εαυτούς μας που συμμετέχουμε σε αυτές τις επιτροπές.

Όσον αφορά την επαγγελματική διαιτησία είναι νόμος του κράτους που πρέπει να εφαρμοστεί. Έχει εφαρμοστεί με τη σύμφωνη γνώμη της UEFA στη Μεγάλη Βρετανία, με τεράστια επιτυχία. Έχει εφαρμοστεί στην Πορτογαλία με τεράστια επιτυχία. Εδώ, για πολλούς και ευνόητους λόγους δεν εφαρμόζεται. Όλα αυτά, κάποια στιγμή θεωρώ ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, αν θέλει να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι κάθε μέρα για τα κακώς δρώμενα της ΕΠΟ ή για τη διαιτησία. Εμείς είμαστε μια πολύ μεγάλη ομάδα, είμαστε νικητές και το μόνο που μπορώ να παραδεχθώ και φέτος -κι αυτή είναι η ουσία κι η πραγματικότητα- είναι ότι δεν καταφέραμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να κερδίζει τη διαιτησία και το παρασκήνιο στην Ελλάδα, παρόλο που η χρονιά 2022-2023 όσον αφορά τους μισθούς παικτών και προπονητού τιμ ήταν η υψηλότερη στην ιστορία του συλλόγου. Το 2022-2023 είχαμε 40.000.000 ευρώ έξοδα για μισθούς παικτών και προπονητών και το 2021-2022 είχαμε 34.000.000. Και παρ’ όλα αυτά, το 2022-2023 όσον αφορά στην κατάταξή μας ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές.

Να είστε σίγουροι και γι’ αυτό μιλούν τα γεγονότα. Αν η διαιτησία ήταν 50-50 και την περσινή χρονιά, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Επίσης, έχουμε ετοιμάσει ένα VIDEO στο οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα εγκλήματα, γιατί περί εγκλημάτων πρόκειται, που έγιναν μέσα στη χρονιά εις βάρος μας και υπέρ άλλων ομάδων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η δουλειά του προπονητή μας και του κ. Κορδόν θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, γιατί θα φτιάξει μια ομάδα να κερδίζει και τη διαιτησία. Και επίσης, αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν εδώ, να πρωταγωνιστήσουν αργότερα σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι κάτι που είναι δύσκολο, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το προσπαθήσουμε. Στο τέλος ξέρετε ότι πάντα είμαστε νικητές. Αυτό μπορεί να το νιώσει κάποιος μπαίνοντας στο γήπεδό μας, στο Καραϊσκάκης, στο προπονητικό κέντρο, ακόμα και στα γραφεία αυτά υπάρχει η αύρα του νικητή, το χαιρόμαστε όλοι κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

Για Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ

«Να έχουμε μία καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω την χρονιά που πέρασε, που ήταν δύσκολη. Δεν είναι τόσο τραγική όσο την παρουσιάζουν. Φέρνουμε στον Ολυμπιακό ίσως τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή που έρχεται στην Ελλάδα, με επιτυχίες σε μεγάλες ομάδες, με επιτυχίες τεράστιες όπως το πρωτάθλημα με τη Μονακό κόντρα στην Παρί, όχι μόνο όμως στο πρωτάθλημα, αλλά και σε παίκτες που έπαιξαν στις ομάδες του και μεγαλούργησαν.

Φέρνουμε κι έναν προπονητή επιπέδου Πριμέρα Ντιβιζιόν, έναν νέο και ταλαντούχο προπονητής. Όταν τον είδα και μιλήσαμε ξέρει πολύ καλά πού έρχεται τι θέλουμε, θέλουμε μία ομάδα που θέλει συνέχεια να παίζει επίθεση, να κερδίζει και να κερδίζει όμορφα και να χαιρόμαστε το θέαμα και τους παίκτες μας. Θέλουν δουλειά και χρόνο όλα αυτά και πολλή δουλειά. Να είστε σίγουροι πως οι δύο άνθρωποι έχουν δουλέψει στο παρελθόν και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουν τους στόχους του.

Είχαμε αποφασίσει αν έχουμε μία συνέντευξη Τύπου για να ρωτήσετε ό,τι θέλετε για το τι έγινε στην προηγούμενη σεζόν, τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τι κάνουμε σαν χώρα και ομάδα. Δεν είναι η κατάλληλη μέρα γι’ αυτό, αλλά είμαστε εκεί να απαντήσουμε. Να πάμε στο παρόν».

Σε ερώτηση για για επενδύσεις και Λίγκα απάντησε χαρακτηριστικά: «Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στο ποδόσφαιρο τα οποία με τις κατάλληλες υποδομές μπορούν να διαπρέψουν. Όταν προσεγγίσαμε διάφορους σπόνσορες ως Λίγκα τους εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά και με την κατάλληλη διοίκηση στη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί μόνο του να βρει τον δρόμο του. Τώρα όλο αυτό ξεφτιλίκι της ΕΠΟ που έχει να κάνει με τη διαιτησία γιατί δεν τη χρειαζόμαστε τίποτε άλλο και παρασκηνιακά με τις επιτροπές ή τις αδειοδοτήσεις με φίλους ή εχθρούς.

Sports in

Σοκ με Νικολοπούλου στον Ολυμπιακό: Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού

Μεγάλο πλήγμα για γυναικεία ομάδα μπάσκετ ου Ολυμπιακού, καθώς η αρχηγός των ερυθρόλευκων υπέστη σημαντικό τραυματισμό στο γόνατο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024