Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη πίσω από τα (ακόμη) 15 εκατ. ευρώ

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη πίσω από τα (ακόμη) 15 εκατ. ευρώ

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις μιας ακόμη ΑΜΚ που ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλύπτει εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό.

Μπόλικη ανυπομονησία για τις πρώτες μεταγραφές του Ολυμπιακού. Και αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως αυτός ο πρώτος κύκλος ενίσχυσης που αναμένεται να εξελιχθεί στο επόμενο 10ήμερο θα είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός αναφορικά με τις… προθέσεις του club.

Αθλητικός Διευθυντής και προπονητής άλλωστε ξεκινούν για να καλύψουν «βασικές» μεταγραφικές ανάγκες. Άρα το ενδιαφέρον φαντάζει προκαταβολικά μεγάλο.

Τι (και με ποιους) θα κάνουν; Θα φανεί στη… σκηνή. Άλλωστε ο πολύπειρος Αντόνιο Κορδόν πριν από μερικές εβδομάδες παρέλαβε «λευκή επιταγή» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, οπότε οι επιλογές είναι υπόθεση δική του όπως και του προπονητή.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον εδώ και λίγη ώρα είναι πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε μια ακόμη κίνηση από εκείνες που λύνουν τα χέρια των συνεργατών και αυξάνουν τις πιθανότητες για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Κάπου θα πήρε το μάτι σας την είδηση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που έρχεται στην ΠΑΕ. Προφανώς λοιπόν αυτή η κίνηση σε αυτό το timing έχει τη σημασία της. Διότι μια ΑΜΚ ύψους 15 εκατ ευρώ αν μη τι άλλο γεμίζει το ρεζερβουάρ με καύσιμο πριν από το «ράλι» των μεταγραφών.

Απαραίτητη σημείωση: Δεν θα πάνε προφανώς όλα αυτά τα χρήματα απευθείας εκεί. Υπάρχουν άλλωστε και άλλες ανάγκες στη λειτουργία μιας ΠΑΕ (τέτοια εποχή ας πούμε τα club περνούν από την διαδικασία αδειοδότησης κλπ).

Με 15 εκατ ευρώ στα ταμεία όμως τις επόμενες ημέρες, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να έχει στη διάθεση του τα χρήματα που απαιτούνται για την πρώτη «φάση» των μεταγραφών.

Για προκαταβολές, προμήθειες και ότι τέλος πάντων συμβαίνει πριν ή μετά τις «υπογραφές». Δεν πληρώνει κανείς προκαταβολικά όλα τα χρήματα μιας μεταγραφής. Χρειάζεται όμως σίγουρα ένα σημαντικό ποσό για να οριστικοποιηθούν σχετικές διαδικασίες.

Είναι η πρώτη ΑΜΚ που καλύπτει μόνος του στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Προφανώς όχι. Από το καλοκαίρι του 2010 και πέρα εξελίσσεται η ίδια ιστορία, άρα δεν χωρά και συζήτηση.

Μαλιστά αυτή είναι η δεύτερη ΑΜΚ που καλύπτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα στο 2023. Σε αυτές τις περιπτώσεις άλλωστε οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια: Μια επένδυση που ξεπέρασε τα 3-3,5 εκατ ευρώ για αθλητικό διευθυντή, προπονητή και τεχνικό τιμ (σ.σ έξι συνεργάτες είναι αυτοί) σε ετήσια βάση, άνοιξε τον μήνα. Τα χρήματα που έφεραν στον Ρέντη τον Αντόνιο Κορδόν και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ…

Δεν είναι καλό πράγμα οι ΑΜΚ για καμία εταιρία. Δείχνουν μείωση των εσόδων, ζημίες κλπ. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα υπενθυμίζουν ότι ο Ολυμπιακός για τρίτη στη σειρά σεζόν δεν προσδοκά σε χρήματα από το Champions League κλπ.

Δεν είναι λύση γενικά ένας πρόεδρος με το χέρι στην τσέπη. Είναι τόσο μεγάλος ο οικονομικός κύκλος του ποδοσφαίρου που οι ΠΑΕ πρέπει να στοχεύουν και να καταφέρνουν να λειτουργούν δίχως την ανάγκη τέτοιων «ενέσεων».

Ειδικότερα μάλιστα που οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες του financial fair play της UEFA απαγορεύουν στα clubs να ξοδεύουν για παίκτες, μεταγγραφές κλπ παραπάνω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό από τα έσοδα τους.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δείχνουν αν μη τι άλλο τις προθέσεις του ιδιοκτήτη, στην πρώτη χρονιά έπειτα από μια τριετία που ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα ή στην τρίτη σε αυτά τα δεκατρία χρόνια της εποχής Μαρινάκη. Πρόθεση… ολικής επαναφοράς.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024