Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Ευρωλίγκα γίνεται… NBA!

Η Ευρωλίγκα γίνεται… NBA!

Νέο φορμάτ για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ετοιμοι να προχωρήσουν σε μια πάρα πολύ σημαντική αλλαγή, η οποία θα βασίζεται στα πρότυπα του NBA και θα κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστική την Euroleague, είναι οι μέτοχοι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ.

Όπως ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης (27/6) ο Γερμανός δημοσιογράφος, Ρόμπερτ Χέουσελ, σε ανάρτησή του στο twitter, από την επόμενη σεζόν (2023-2024) οι δύο τελευταίες θέσεις των play offs (7η και 8η) θα κρίνονται μέσω play in.

Η 7η, 8η, 9η και 10η ομάδα της βαθμολογίας θα παίζουν μεταξύ τους αγώνες play in, όπως γίνεται και στο NBA. Απομένει να φανεί εάν θα εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα όπως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου η 7η ομάδα παίζει με την 8η και η 9η με τη 10η. Οποια εκ των 7ης ή 8ης κερδίσει παίρνει την 7η θέση, ενώ η νικήτρια του ζευγαριού της 9ης με την 10η παίζει με την ηττημένη του ζευγαριού 7ης-8ης για την τελευταία θέση των Play offs.

Η σχετική ανάρτηση:

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο νέος CEO της Euroleague, Παούλιους Μοτεγιούνας, είχε μιλήσει για την πιθανότατα εισαγωγής play in στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. «Υπάρχουν συζητήσεις για το play-in, θα μιλήσουμε με τους συλλόγους. Η βάση του πρωταθλήματός μας είναι ότι κάθε ομάδα παίζει με κάθε ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να μείνουμε και να μην επιστρέψουμε στο ότι υπάρχουν όμιλοι, κάποιες ομάδες έρχονται σε μια συγκεκριμένη πόλη και άλλες όχι. Αυτό σίγουρα δεν θα αλλάξει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιθουανούς.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περσινή διοργάνωση, στην 9η θέση είχε τερματίσει η Μπασκόνια και στην 10η ο Ερυθρός Αστέρας. Εάν υπήρχαν play in (σ.σ με βάση το σύστημα του NBA), θα έπαιζαν μεταξύ τους και ο νικητής με τον ηττημένο του Ζαλγκίρις – Φενερμπαχτσέ για την 8η θέση. Στο NBA οι αγώνες είναι μονοί. Με το νέο σύστημα διεξαγωγής η Euroleague γίνεται ακόμα πιο ανταγωνιστική και κρατάει στο… κόλπο για τα πλέι οφ περισσότερες ομάδες, ελαχιστοποιώντας τα αδιάφορα παιχνίδια.

Η περσινή βαθμολογία:

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024