Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεταμορφώνοντας τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα

Μεταμορφώνοντας τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα

Το 2022 το 12% των εσόδων της Sobi, διατέθηκε για επενδύσεις σε R&D με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και την επέκταση του χαρτοφυλακίου της.

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία εξειδικευμένης φροντίδας SobiTM, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων θεραπειών στους τομείς της αιματολογίας, της ανοσολογίας και της εξειδικευμένης φροντίδας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της να μεταμορφώνει τη ζωή των ανθρώπων με σπάνια νοσήματα.

Ως ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της αιματολογίας, επεκτείνει και αναπτύσσει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των θεραπειών της για την αιμορροφιλία Α & Β, αλλά και για άλλες ασθένειες όπως η θρομβοκυτταροπενία (ITP) και η Παροξυσμική Νυχτερινή Αιμοσφαιρινουρία (PNH). Με τις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις που παρέχει, συνεισφέρει αποτελεσματικά στη βελτίωση της ζωής χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με αιμορροφιλία.

Στον τομέα της ανοσολογίας, το χαρτοφυλάκιο της Sobi περιλαμβάνει προϊόντα που ανταποκρίνονται σε σημαντικές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, με θεραπείες που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις, ενώ στον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας εστιάζει στην αντιμετώπιση γενετικών και μεταβολικών νοσημάτων.

Η Sobi με ασθενοκεντρική  προσέγγιση, έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες. Τη χρονιά που πέρασε, περίπου 75.000 ασθενείς είχαν πρόσβαση στις θεραπευτικές  επιλογές της, σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Το 2022 έκλεισε με θετικό πρόσημο, επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας. Τα συνολικά της έσοδα παγκοσμίως ανήλθαν στα 18.790 εκατ. SEK, ενώ για το 2023 προβλέπεται περαιτέρω αύξηση. Το 12% των εσόδων της, την προηγουμένη χρονιά, διατέθηκε για επενδύσεις σε R&D (Research and Development) με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και την επέκταση του χαρτοφυλακίου της.  Το 58% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τον τομέα της αιματολογίας, το 36% από τον τομέα της ανοσολογίας, ενώ το 6% από τον τομέα της εξειδικευμένης φροντίδας. Πιστή στη δέσμευσή της, θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την κάλυψη ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων που ζουν με μία σπάνια πάθηση.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Sobi ανέρχεται σε 1.600 άτομα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική. Η εταιρεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της και δίνει ευκαιρίες για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη των ταλέντων και δεξιοτήτων του. Επιπλέον, με την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στοχεύει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την εταιρεία, τους εργαζόμενους, την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία.

Φέτος η Sobi συμπλήρωσε 6 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Sobi Ελλάδας πρόσφατα ανανέωσε την ιστοσελίδα της https://www.sobi.com/greece/el, δίνοντας έμφαση στην εύκολη και γρήγορη πλοήγηση, από οποιαδήποτε συσκευή. Τώρα ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί καλύτερα και να αναζητήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται για την εταιρεία και τους θεραπευτικούς τομείς στους οποίους εστιάζει.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024