Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα αποφυλακιστεί ο Κασιδιάρης πριν τελειώσει η δίκη; - Πώς τα 13,5 χρόνια μπορεί να γίνουν 5

Θα αποφυλακιστεί ο Κασιδιάρης πριν τελειώσει η δίκη; – Πώς τα 13,5 χρόνια μπορεί να γίνουν 5

Ο Κασιδιάρης, στις φυλακές Δομοκού όπου είναι έγκλειστος, κάνει διπλά μεροκάματα στο φαρμακείο του σωφρονιστικού καταστήματος

Ενώ είναι νωπή η οργή για την προφανή σύνδεση του κόμματος «Σπαρτιάτες», που μπήκε στη νέα Βουλή, με τον καταδικασμένο, Ηλία Κασιδιάρη, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή αποφυλάκιση του ηγετικού μέλους εγκληματικής οργάνωσης και, μάλιστα, πριν καν ολοκληρωθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής.

Ο Κασιδιάρης αναμένεται να καταθέσει τον Φεβρουάριο του 2024 αίτηση για υφ’ όρων απόλυση, κάνοντας χρήση των ευεργετικών δικαιωμάτων που του δίνει η ελληνική νομοθεσία.

Ο έγκλειστος στις φυλακές του Δομοκού, που εκτίει ποινή κάθειρξης 13,6 ετών, τον Φεβρουάριο του 2024 θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση υφ’ όρων απόλυσης, καθώς μαζί με τον χρόνο προφυλάκισής του και τα μεροκάματα θα έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του.

Όπως εξηγεί στο Live News του Mega ο ποινικολόγος, Κώστας Ντάλτας, «μπορεί να εκτίσει ολόκληρη την ποινή, πρακτικά όμως δεν το βλέπω εύκολο αυτό, καθώς έχει ωρομίσθια εργασία».

Κάνει διπλά μεροκάματα με στόχο την αποφυλάκιση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης, στις φυλακές Δομοκού όπου είναι έγκλειστος, κάνει διπλά μεροκάματα στο ιατρείο – φαρμακείο του σωφρονιστικού καταστήματος, με απώτερο σκοπό να κάνει αίτηση αποφυλάκισης τον Φεβρουάριο του 2024.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είναι αυτό που θα κρίνει την τύχη της αίτησής του, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Ντάλτας «δεν είναι δεδομένο ότι η αίτηση θα γίνει δεκτή».

Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος υπενθύμισε πως τα έγκλειστα στις φυλακές «μέλη της 17 Νοέμβρη έχουν προ πολλού συμπληρώσει το όριο της υφ’ όρων απόλυση και δεν έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις αυτές».

Παρ’ όλα αυτά, σε περίπτωση που δεν απορριφθεί από το δικαστήριο η αίτηση της υφ’ όρων απόλυσής του, ο Κασιδιάρης θα αποφυλακιστεί με όρους, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, μπορεί να περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ή ακόμα και από συγκεκριμένο νομό.

Έτσι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, μετά από περίπου πέντε χρόνια φυλάκισης, ο Κασιδιάρης να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως σε περίπτωση που το αίτημά του γίνει δεκτό και ενώ έχει βγει από τη φυλακή το Εφετείο αποφασίσει μεγαλύτερη από την πρωτόδικη ποινή του, τότε θα επιστρέψει σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει τον επιπλέον χρόνο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024